Winter Efteling tot wanneer

De Winter Efteling is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de Efteling, een pretpark in Kaatsheuvel. Tijdens de Winter Efteling wordt het park omgetoverd tot een sprookjesachtige winterwereld vol met lichtjes, kerstbomen en winterse attracties. Maar tot wanneer kun je eigenlijk genieten van de Winter Efteling?

Winter efteling tot wanneer

Winter Efteling 2021

De Winter Efteling begint meestal in november en loopt door tot en met januari. In 2021 is de Winter Efteling gestart op 13 november en zal het evenement duren tot en met 30 januari 2022. Dit betekent dat je nog ruim de tijd hebt om te genieten van alle winterse activiteiten in de Efteling.

Winterse attracties

Tijdens de Winter Efteling zijn er verschillende attracties die een winterse make-over hebben gekregen. Zo kun je bijvoorbeeld een ritje maken in de Bobbaan, die tijdens de winterperiode is omgedoopt tot de Bob. Deze achtbaan is volledig gethematiseerd in winterse sferen en is extra leuk om te doen als het buiten koud is.

Een andere attractie die je niet mag missen tijdens de Winter Efteling is de IJspaleis. Dit is een overdekte schaatsbaan waar je kunt schaatsen tussen de sprookjesfiguren. Ook kun je hier genieten van een warme chocomelk of glühwein.

Daarnaast zijn er nog tal van andere attracties die je kunt bezoeken tijdens de Winter Efteling, zoals de Droomvlucht, de Fata Morgana en de Python. Deze attracties zijn niet speciaal aangepast voor de winterperiode, maar zijn wel het hele jaar door geopend.

Sprookjesachtige verlichting

Een van de hoogtepunten van de Winter Efteling is de sprookjesachtige verlichting. Het hele park is versierd met duizenden lichtjes en kerstbomen, wat zorgt voor een magische sfeer. Vooral ’s avonds is het park een lust voor het oog en kun je genieten van de prachtige lichtshows.

Winterse lekkernijen

Tijdens de Winter Efteling kun je ook genieten van winterse lekkernijen. Zo zijn er verschillende kraampjes waar je warme chocomelk, glühwein, oliebollen en andere lekkernijen kunt kopen. Ook zijn er verschillende restaurants waar je kunt genieten van een winterse maaltijd.

Praktische informatie

Wil je de Winter Efteling bezoeken? Houd dan rekening met de volgende praktische informatie:

  • De Winter Efteling is geopend van 13 november 2021 tot en met 30 januari 2022.
  • De openingstijden variëren per dag, dus check van tevoren de website van de Efteling.
  • Je kunt tickets kopen via de website van de Efteling of aan de kassa.
  • Houd rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.
  • Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van de Efteling, zoals het Efteling Hotel en vakantiepark Bosrijk.

Conclusie

De Winter Efteling is een magisch evenement dat je niet mag missen. Tot en met 30 januari 2022 kun je genieten van winterse attracties, sprookjesachtige verlichting en winterse lekkernijen. Houd wel rekening met de praktische informatie en de coronamaatregelen. Veel plezier in de Winter Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Hotel in de buurt van de Efteling.

Plaats een reactie