Winter Efteling 2021

Winter Efteling 2021

De Winter Efteling is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het pretpark in Kaatsheuvel wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige winterwereld. Dit jaar vindt de Winter Efteling plaats van 13 november 2021 tot en met 30 januari 2022. Het thema van dit jaar is ‘Betoverend Winterfeest’.

Winter efteling 2021

Attracties

Tijdens de Winter Efteling zijn er een aantal attracties die speciaal zijn aangepast aan het winterse thema. Zo kun je bijvoorbeeld een ritje maken in de Bobbaan, die tijdens de wintermaanden is omgedoopt tot de ‘Bobbaan Winterberg’. Ook de attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Symbolica zijn geopend tijdens de Winter Efteling.

Daarnaast zijn er ook een aantal attracties die alleen tijdens de Winter Efteling geopend zijn, zoals de IJspaleis schaatsbaan en de langste glijbaan van Europa, de ‘Snowflake Slide’. Ook kun je een ritje maken in de ‘Sneeuwprinses Express’, een treintje dat door het winterse landschap rijdt.

Entertainment

Naast de attracties is er tijdens de Winter Efteling ook veel entertainment te vinden. Zo zijn er verschillende shows en optredens, zoals de ‘Winter Efteling Sprookjesmusical’ en de ‘IJsprinsessenshow’. Ook kun je genieten van live muziek en straattheater.

Daarnaast is er ook een speciale parade, de ‘Betoverende Winter Parade’, waarbij verschillende sprookjesfiguren voorbij komen in prachtige kostuums. De parade vindt dagelijks plaats om 18:30 uur.

Eten en drinken

Tijdens de Winter Efteling kun je genieten van winterse lekkernijen, zoals warme chocolademelk, glühwein en oliebollen. Ook zijn er verschillende restaurants en eetkraampjes geopend waar je kunt genieten van een warme maaltijd.

Daarnaast is er ook een speciale ‘Winterse BBQ’ waarbij je kunt genieten van winterse gerechten van de grill. De Winterse BBQ vindt plaats bij het ‘Kampvuur’ in het Sprookjesbos.

Praktische informatie

De Winter Efteling is geopend van 13 november 2021 tot en met 30 januari 2022. Het pretpark is dagelijks geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur, met uitzondering van enkele dagen waarop het park langer geopend is.

De entreeprijs voor de Winter Efteling is € 45,- per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Daarnaast zijn er ook verschillende arrangementen beschikbaar, zoals een overnachting in het Efteling Hotel of een dinerarrangement.

Let op: vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen en een tijdslot te reserveren. Ook gelden er tijdens de Winter Efteling speciale coronamaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje in overdekte ruimtes.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling openingstijden: alles wat je moet weten.

Plaats een reactie