Wie is de eigenaar van de Efteling?

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wie is eigenlijk de eigenaar van de Efteling?

Wie is de eigenaar van de efteling

Geschiedenis van de Efteling

De Efteling opende haar deuren in 1952 als een sprookjesbos. Het park was destijds eigendom van de gemeente Loon op Zand. In de jaren die volgden, groeide de populariteit van de Efteling en werden er steeds meer attracties toegevoegd. In 1968 werd de Efteling een zelfstandige stichting en in 1992 werd het park omgezet in een besloten vennootschap.

Huidige eigenaar van de Efteling

Op dit moment is de Efteling in handen van de Efteling B.V. Dit bedrijf is voor 100% eigendom van Stichting Natuurpark de Efteling. Deze stichting heeft als doel het beheren en exploiteren van de Efteling en het bevorderen van de natuur en cultuur in de omgeving van het park.

De Efteling B.V. wordt geleid door een directie, bestaande uit Fons Jurgens (voorzitter) en Coen Bertens (financieel directeur). Daarnaast heeft de Efteling een Raad van Commissarissen, die toezicht houdt op het beleid van de directie.

Andere betrokken partijen

Naast de Efteling B.V. en Stichting Natuurpark de Efteling zijn er nog andere partijen betrokken bij het park. Zo is de gemeente Loon op Zand nog steeds eigenaar van de grond waarop de Efteling is gebouwd. De Efteling huurt deze grond van de gemeente.

Daarnaast werkt de Efteling samen met verschillende leveranciers en partners. Zo worden de attracties en decors ontworpen en gebouwd door externe bedrijven. Ook werkt de Efteling samen met hotels en restaurants in de omgeving van het park.

Toekomstplannen van de Efteling

De Efteling blijft zich ontwikkelen en vernieuwen om haar bezoekers te blijven verrassen. Zo zijn er plannen voor de bouw van een nieuw themagebied, genaamd ‘Nieuwe Werelden’. Dit gebied zal zich richten op de thema’s reizen, avontuur en ontdekking.

Ook wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het Efteling Hotel en de bouw van een nieuw vakantiepark, genaamd ‘Het Loonsche Land’. Dit vakantiepark zal zich richten op de natuur en het landschap van de omgeving.

Conclusie

De Efteling is in handen van de Efteling B.V., die voor 100% eigendom is van Stichting Natuurpark de Efteling. Het park werkt samen met verschillende leveranciers en partners en heeft plannen voor verdere ontwikkeling en vernieuwing. De gemeente Loon op Zand is nog steeds eigenaar van de grond waarop de Efteling is gebouwd.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Sleutelhanger: Een Magisch Souvenir.

Plaats een reactie