Welke attracties zijn gesloten in de Efteling?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en unieke attracties. Helaas kan het voorkomen dat sommige attracties tijdelijk gesloten zijn vanwege onderhoud of renovatie. In dit artikel zullen we een overzicht geven van welke attracties momenteel gesloten zijn in de Efteling.

Welke attracties zijn gesloten in de efteling

Python

Een van de meest populaire achtbanen in de Efteling is de Python. Deze achtbaan is al sinds 1981 een iconische attractie in het park. Helaas is de Python momenteel gesloten vanwege een grote renovatie. De achtbaan zal worden voorzien van nieuwe treinen en een vernieuwd baanverloop. De verwachting is dat de Python in de zomer van 2020 weer open zal gaan.

Bob

Een andere populaire attractie in de Efteling is de Bob. Deze bobsleebaan is al sinds 1985 een geliefde attractie bij jong en oud. Helaas is de Bob momenteel gesloten en zal deze niet meer terugkeren in het park. De reden hiervoor is dat de attractie niet meer voldoet aan de veiligheidseisen en niet meer te renoveren is. In plaats van de Bob zal er een nieuwe attractie worden gebouwd die in 2020 geopend zal worden.

Piraña

De Piraña is een wildwaterbaan in de Efteling die al sinds 1983 bestaat. Deze attractie is momenteel gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. De Piraña zal worden voorzien van nieuwe boten en een vernieuwd decor. De verwachting is dat de Piraña in het voorjaar van 2020 weer open zal gaan.

Stoomcarrousel

De Stoomcarrousel is een klassieke draaimolen in de Efteling die al sinds 1956 in het park staat. Deze attractie is momenteel gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. De Stoomcarrousel zal worden voorzien van nieuwe paarden en een vernieuwd decor. De verwachting is dat de Stoomcarrousel in het voorjaar van 2020 weer open zal gaan.

Kinderspoor

Het Kinderspoor is een treinritje voor kinderen in de Efteling. Deze attractie is momenteel gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Het Kinderspoor zal worden voorzien van nieuwe treinen en een vernieuwd decor. De verwachting is dat het Kinderspoor in het voorjaar van 2020 weer open zal gaan.

Conclusie

Hoewel het natuurlijk jammer is dat sommige attracties tijdelijk gesloten zijn in de Efteling, is het goed om te weten dat deze attracties worden verbeterd en vernieuwd. Zo kunnen bezoekers in de toekomst weer genieten van nog betere en veiligere attracties. Het is altijd verstandig om voorafgaand aan een bezoek aan de Efteling te controleren welke attracties gesloten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Winter: Een Magische Beleving in de Koude Maanden.

Plaats een reactie