Weetjes Efteling

De Efteling is het grootste en bekendste attractiepark van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wist je dat er achter de schermen van de Efteling nog veel meer te ontdekken valt? In dit artikel delen we de leukste weetjes over de Efteling.

Weetjes efteling

De geschiedenis van de Efteling

De Efteling opende haar deuren op 31 mei 1952. Het park begon als een sprookjesbos met tien sprookjes, maar is inmiddels uitgegroeid tot een attractiepark met meer dan 40 attracties. Het park is eigendom van de Stichting Natuurpark de Efteling en is daarmee een non-profit organisatie. Dit betekent dat alle winst die het park maakt, wordt geĆÆnvesteerd in het park zelf.

De attracties van de Efteling

De Efteling staat bekend om haar sprookjesachtige attracties, maar het park heeft ook een aantal spannende attracties. Zo is er de achtbaan Baron 1898, waarbij je met een vrije val van 37,5 meter naar beneden stort. Ook de Python, Joris en de Draak en de Vliegende Hollander zijn populaire attracties onder de bezoekers.

Maar wist je dat de Efteling ook een aantal attracties heeft die niet zo bekend zijn? Zo is er de Droomvlucht, waarbij je in een bootje door een betoverend bos vaart en de meest fantastische wezens tegenkomt. Of wat dacht je van de Carnaval Festival, waarbij je in een karretje door verschillende landen reist en kennismaakt met de cultuur en tradities van deze landen.

De sprookjes van de Efteling

De Efteling staat bekend om haar sprookjesachtige sfeer en dat komt mede door de vele sprookjes die in het park te vinden zijn. Zo is er het bekende sprookje van Doornroosje, waarbij je door het kasteel van de boze heks Maleficent loopt en uiteindelijk bij Doornroosje terechtkomt. Maar ook het sprookje van Roodkapje, Hans en Grietje en Sneeuwwitje zijn in het park te vinden.

Maar wist je dat de Efteling ook een aantal minder bekende sprookjes heeft? Zo is er het sprookje van De Indische Waterlelies, waarbij je in een bootje door een betoverende waterlelievijver vaart en het verhaal van prinses Anura en prins Lalibela hoort. Of wat dacht je van het sprookje van De Zes Zwanen, waarbij je door een betoverend bos loopt en het verhaal van de zes prinsen hoort die door hun boze stiefmoeder in zwanen zijn veranderd.

De restaurants van de Efteling

De Efteling heeft een groot aantal restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zo is er het bekende restaurant De Vrolijke Noot, waarbij je kunt genieten van een uitgebreid buffet. Maar ook het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken en het Italiaanse restaurant Pinokkio zijn populair onder de bezoekers.

Maar wist je dat de Efteling ook een aantal restaurants heeft die niet zo bekend zijn? Zo is er het restaurant Het Wapen van Raveleijn, waarbij je kunt genieten van een middeleeuws banket. Of wat dacht je van het restaurant De Steenbok, waarbij je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een sprookjesachtige omgeving.

De shows van de Efteling

De Efteling heeft een groot aantal shows die dagelijks worden opgevoerd. Zo is er de Raveleijn show, waarbij je kunt genieten van een spectaculaire show met ridders en paarden. Maar ook de Aquanura show, waarbij fonteinen op muziek dansen, is een populaire show onder de bezoekers.

Maar wist je dat de Efteling ook een aantal shows heeft die niet zo bekend zijn? Zo is er de Sprookjesboom show, waarbij je kunt genieten van een interactieve show met de bekende sprookjesfiguren. Of wat dacht je van de Efteling Theater show, waarbij je kunt genieten van een musical in het Efteling Theater.

De verblijfsmogelijkheden van de Efteling

De Efteling heeft een groot aantal verblijfsmogelijkheden, zodat je meerdere dagen in het park kunt verblijven. Zo is er het Efteling Hotel, waarbij je kunt overnachten in een sprookjesachtige kamer. Maar ook het vakantiepark Bosrijk en het vakantiepark Loonsche Land zijn populair onder de bezoekers.

Maar wist je dat de Efteling ook een aantal verblijfsmogelijkheden heeft die niet zo bekend zijn? Zo is er het Efteling Golfpark, waarbij je kunt overnachten in een luxe villa en kunt genieten van een rondje golf op de golfbaan. Of wat dacht je van het Efteling Theaterhotel, waarbij je kunt overnachten in een hotelkamer met uitzicht op het Efteling Theater.

Conclusie

De Efteling is een attractiepark waarbij je je geen moment zult vervelen. Naast de bekende attracties en sprookjes zijn er nog veel meer verborgen pareltjes te ontdekken in het park. Of je nu een dagje naar de Efteling gaat of meerdere dagen wilt verblijven, er is voor iedereen wat te beleven in het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Kabouterdorp: Een Betoverende Beleving voor Jong en Oud.

Plaats een reactie