Wat kost een kaartje Efteling?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wat kost een kaartje voor de Efteling eigenlijk? In dit artikel zetten we alle prijzen op een rijtje.

Wat kost een kaartje efteling

Entreeprijzen Efteling

De entreeprijzen voor de Efteling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de bezoeker en de dag waarop je het park wilt bezoeken. Over het algemeen geldt dat hoe ouder je bent, hoe duurder het kaartje is. Ook in het hoogseizoen betaal je meer dan in het laagseizoen.

Hieronder vind je een overzicht van de entreeprijzen voor de Efteling in 2021:

 • Kinderen t/m 3 jaar: gratis
 • Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 38,-
 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 45,-

Korting op Efteling kaartjes

Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op je Efteling kaartjes. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van kortingsacties van supermarkten, zoals de Albert Heijn. Hierbij kun je sparen voor korting op je kaartjes of direct een kortingsvoucher kopen.

Ook kun je via de website van de Efteling zelf korting krijgen op je kaartjes. Zo zijn er regelmatig acties waarbij je bijvoorbeeld 10% korting krijgt op je kaartjes als je ze online bestelt.

Daarnaast zijn er ook verschillende websites die kortingscodes aanbieden voor de Efteling. Hiermee kun je vaak flink besparen op de entreeprijs.

Abonnementen Efteling

Als je regelmatig naar de Efteling gaat, kan het voordelig zijn om een abonnement te nemen. Hiermee kun je onbeperkt het park bezoeken en profiteer je van verschillende voordelen, zoals korting op eten en drinken en gratis parkeren.

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, afhankelijk van je wensen en budget. Zo kun je kiezen voor een standaard abonnement, waarmee je het hele jaar door toegang hebt tot het park. Maar er zijn ook abonnementen waarmee je alleen buiten de drukke periodes toegang hebt tot het park, of waarmee je ook toegang hebt tot andere parken, zoals de Beekse Bergen.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende abonnementen en bijbehorende prijzen:

 • Standaard abonnement: € 199,- per jaar
 • Abonnement Zomer: € 119,- per jaar (alleen toegang buiten het hoogseizoen)
 • Abonnement Winter: € 59,- per jaar (alleen toegang tijdens de Winter Efteling)
 • Abonnement Beekse Bergen: € 249,- per jaar (toegang tot de Efteling en Safaripark Beekse Bergen)

Overige kosten Efteling

Naast de entreeprijs zijn er nog een aantal andere kosten waar je rekening mee moet houden als je naar de Efteling gaat. Zo betaal je bijvoorbeeld voor parkeren en zijn er kosten verbonden aan het huren van een kluisje.

Hieronder vind je een overzicht van de overige kosten voor de Efteling:

 • Parkeren: € 12,50 per dag
 • Kluisje huren: € 2,- per dag
 • Fastpass: € 3,- per attractie (hiermee kun je de wachtrij overslaan)
 • Consumpties: variërend van € 2,- tot € 10,- per stuk

Conclusie

Een dagje naar de Efteling kan behoorlijk prijzig zijn, zeker als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op je kaartjes en kun je ook besparen op de overige kosten, zoals parkeren en consumpties.

Als je regelmatig naar de Efteling gaat, kan een abonnement voordelig zijn. Hiermee kun je onbeperkt het park bezoeken en profiteer je van verschillende voordelen.

Al met al is de Efteling zeker de moeite waard om te bezoeken, maar het is wel verstandig om van tevoren goed te kijken naar de prijzen en eventuele kortingsacties. Zo kun je optimaal genieten van een dagje uit in dit prachtige attractiepark.Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Google Maps Efteling: De ideale manier om je bezoek te plannen.

Plaats een reactie