Wat kost de Efteling?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wat kost een dagje Efteling eigenlijk? In dit artikel zetten we alle kosten voor je op een rijtje.

Wat kost de efteling

Entreetickets

De kosten voor een entreeticket voor de Efteling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dag van de week en het seizoen. Over het algemeen geldt dat een ticket duurder is in het hoogseizoen en goedkoper in het laagseizoen. Ook zijn er speciale tarieven voor kinderen en senioren.

Een regulier entreeticket voor volwassenen kost tussen de € 42,- en € 45,-. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud betaal je tussen de € 38,- en € 41,-. Senioren vanaf 60 jaar betalen tussen de € 40,- en € 43,-. Kinderen tot en met 3 jaar oud mogen gratis naar binnen.

Als je online je tickets koopt, krijg je vaak korting op de reguliere prijs. Ook zijn er regelmatig acties waarbij je bijvoorbeeld een tweede ticket gratis krijgt.

Parkeren

Als je met de auto naar de Efteling gaat, moet je ook rekening houden met parkeerkosten. Een dagkaart voor de parkeerplaats kost € 12,50. Als je online je parkeerticket koopt, betaal je € 10,-.

Eten en drinken

In de Efteling zijn er verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. De prijzen hiervoor zijn vergelijkbaar met die van andere pretparken en attracties.

Een gemiddelde maaltijd kost tussen de € 10,- en € 15,- per persoon. Voor een drankje betaal je tussen de € 2,- en € 4,-. Als je een dagje naar de Efteling gaat, is het verstandig om ook wat extra geld mee te nemen voor eten en drinken.

Souvenirs

In de Efteling zijn er verschillende winkels waar je souvenirs kunt kopen, zoals knuffels, t-shirts en mokken. De prijzen hiervoor variëren sterk, afhankelijk van het product en de winkel.

Een gemiddelde souvenir kost tussen de € 5,- en € 20,-. Als je een fan bent van de Efteling en graag een aandenken wilt meenemen, is het verstandig om hier ook wat extra geld voor te reserveren.

Overnachten

Als je een meerdaags bezoek aan de Efteling wilt brengen, kun je ervoor kiezen om te overnachten in een van de accommodaties van het park. Er zijn verschillende opties, zoals vakantiepark Bosrijk, vakantiepark Loonsche Land en het Efteling Hotel.

De prijzen voor een overnachting variëren sterk, afhankelijk van het seizoen en het type accommodatie. Een overnachting in het Efteling Hotel kost bijvoorbeeld tussen de € 150,- en € 300,- per nacht, afhankelijk van de kamer en het seizoen.

Conclusie

Een dagje Efteling kan behoorlijk prijzig zijn, zeker als je met het hele gezin gaat. De kosten voor entreetickets, parkeren, eten en drinken en souvenirs kunnen flink oplopen. Als je een meerdaags bezoek wilt brengen, moet je ook rekening houden met de kosten voor een overnachting.

Toch is een bezoek aan de Efteling zeker de moeite waard. Het park biedt talloze attracties en shows voor jong en oud, en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Als je slim omgaat met je budget en gebruik maakt van kortingsacties, kun je een fantastische dag beleven in de Efteling zonder al te veel geld uit te geven.Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Eerste attracties Efteling: een reis door de geschiedenis van het park.

Plaats een reactie