Wasgij Efteling: Puzzelen in de Sprookjeswereld

Wasgij Efteling is een unieke puzzelserie waarbij je niet alleen een afbeelding in elkaar moet zetten, maar ook moet bedenken wat er in de toekomst gaat gebeuren. De puzzels zijn gebaseerd op de sprookjeswereld van de Efteling en bieden urenlang puzzelplezier voor jong en oud.

Wasgij efteling

Wat zijn Wasgij puzzels?

Wasgij puzzels zijn puzzels waarbij je niet de afbeelding op de doos maakt, maar een afbeelding die zich afspeelt in de toekomst. Op de doos staat een hint naar de afbeelding die je moet maken. Bijvoorbeeld een afbeelding van een drukke straat met veel mensen en auto’s. Op de doos staat dan een afbeelding van dezelfde straat, maar dan in de toekomst. Bijvoorbeeld met vliegende auto’s en robots.

De naam Wasgij is een anagram van het Engelse woord ‘jigsaw’, wat puzzel betekent. De puzzels zijn bedacht door de Britse puzzelfabrikant Jumbo en zijn inmiddels wereldwijd bekend.

De Efteling

De Efteling is een attractiepark in Kaatsheuvel, Nederland. Het park opende zijn deuren in 1952 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en populairste attractieparken van Europa. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en attracties gebaseerd op sprookjes en mythes.

De Efteling heeft in de loop der jaren verschillende samenwerkingen gehad met andere bedrijven en merken. Zo zijn er bijvoorbeeld attracties gebaseerd op de sprookjes van Grimm en heeft het park een samenwerking met het televisieprogramma Sprookjesboom.

Wasgij Efteling puzzels

De Wasgij Efteling puzzels zijn een samenwerking tussen Jumbo en de Efteling. De puzzels zijn gebaseerd op de sprookjeswereld van de Efteling en bieden een unieke puzzelervaring. De afbeeldingen op de doos zijn gebaseerd op bekende attracties en sprookjes uit het park, zoals de Fata Morgana en de Vliegende Hollander.

De puzzels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en moeilijkheidsgraden. Zo zijn er puzzels met 500 stukjes voor beginners en puzzels met 1500 stukjes voor de meer ervaren puzzelaars. De afbeeldingen zijn kleurrijk en gedetailleerd, waardoor het puzzelen een uitdagende en ontspannende bezigheid is.

Voordelen van Wasgij Efteling puzzels

Er zijn verschillende voordelen aan het puzzelen van Wasgij Efteling puzzels. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Unieke puzzelervaring: de Wasgij puzzels bieden een unieke puzzelervaring waarbij je niet alleen een afbeelding in elkaar moet zetten, maar ook moet bedenken wat er in de toekomst gaat gebeuren.
  • Sprookjesachtige sfeer: de puzzels zijn gebaseerd op de sprookjeswereld van de Efteling en bieden daardoor een sprookjesachtige sfeer.
  • Verschillende moeilijkheidsgraden: de puzzels zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor er voor iedereen een geschikte puzzel is.
  • Ontspannende bezigheid: puzzelen is een ontspannende bezigheid die stress vermindert en de hersenen traint.

Conclusie

De Wasgij Efteling puzzels zijn een unieke puzzelserie die gebaseerd is op de sprookjeswereld van de Efteling. De puzzels bieden een uitdagende en ontspannende bezigheid voor jong en oud. Door de verschillende moeilijkheidsgraden is er voor iedereen een geschikte puzzel te vinden. Puzzelen is een ontspannende bezigheid die stress vermindert en de hersenen traint. Kortom, de Wasgij Efteling puzzels zijn een aanrader voor iedereen die van puzzelen en de sprookjeswereld van de Efteling houdt.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Kortingen: Bespaar Geld op je Bezoek aan de Efteling.

Plaats een reactie