Wanneer is Winter Efteling?

De Winter Efteling is een jaarlijks terugkerend evenement in het attractiepark de Efteling. Tijdens de wintermaanden wordt het park omgetoverd tot een sprookjesachtige winterwereld vol met lichtjes, kerstbomen en winterse attracties. Maar wanneer is Winter Efteling precies?

Wanneer is winter efteling

Winter Efteling data

De Winter Efteling begint meestal halverwege november en duurt tot en met eind januari. De exacte data verschillen per jaar, dus het is altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voor de meest actuele informatie. Hieronder vind je de data van de afgelopen jaren:

  • Winter Efteling 2019-2020: 11 november 2019 t/m 2 februari 2020
  • Winter Efteling 2018-2019: 12 november 2018 t/m 31 januari 2019
  • Winter Efteling 2017-2018: 13 november 2017 t/m 31 januari 2018

Let op: de Winter Efteling is niet geopend op Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari).

Wat kun je verwachten tijdens Winter Efteling?

Tijdens Winter Efteling kun je genieten van verschillende winterse attracties, zoals de schaatsbaan, de langlaufbaan en de sneeuwglijbaan. Ook zijn er speciale winterse shows en entertainment, zoals de IJspaleis Show en de Winter Efteling Parade. Daarnaast zijn er verschillende winterse lekkernijen verkrijgbaar, zoals warme chocolademelk, glühwein en oliebollen.

Maar het hoogtepunt van Winter Efteling is toch wel het Sprookjesbos. Tijdens de wintermaanden zijn de sprookjesfiguren prachtig verlicht en is er een speciale winterse sfeer gecreëerd. Ook zijn er verschillende winterse sprookjes te bewonderen, zoals ‘De Sneeuwprinses’ en ‘De Magische Klok’.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Winter Efteling te bezoeken, is het handig om rekening te houden met de volgende praktische informatie:

  • De Winter Efteling is geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur (op sommige dagen tot 20.00 uur).
  • De entreeprijs voor Winter Efteling is gelijk aan de reguliere entreeprijs.
  • Als je online je tickets koopt, krijg je korting op de entreeprijs.
  • Als je met de auto komt, kun je parkeren op het parkeerterrein van de Efteling. De kosten hiervoor zijn €12,50 per dag.
  • Als je met het openbaar vervoer komt, kun je het beste de trein nemen naar station Tilburg of station ‘s-Hertogenbosch. Vanaf hier kun je de bus nemen naar de Efteling.
  • Als je van plan bent om meerdere dagen naar de Efteling te gaan, kun je overnachten in een van de hotels of vakantieparken in de buurt.

Conclusie

Winter Efteling is een magisch evenement dat je niet wilt missen. Tijdens de wintermaanden wordt het attractiepark omgetoverd tot een sprookjesachtige winterwereld vol met lichtjes, kerstbomen en winterse attracties. De exacte data van Winter Efteling verschillen per jaar, dus het is altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voor de meest actuele informatie. Tijdens Winter Efteling kun je genieten van verschillende winterse attracties, shows en entertainment. Ook zijn er verschillende winterse lekkernijen verkrijgbaar. Als je van plan bent om Winter Efteling te bezoeken, is het handig om rekening te houden met de praktische informatie, zoals de openingstijden, entreeprijzen en parkeerkosten.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Bosrijk Huisjes: Een Magisch Verblijf in het Sprookjesbos.

Plaats een reactie