Wanneer gaat de Efteling weer open?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park is echter al geruime tijd gesloten vanwege de coronapandemie. Veel mensen vragen zich dan ook af: wanneer gaat de Efteling weer open?

Wanneer efteling weer open

De huidige situatie

Op dit moment is de Efteling nog gesloten vanwege de coronamaatregelen. Het park heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het implementeren van diverse maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Zo zijn er looproutes aangelegd, zijn er extra hygi├źnemaatregelen genomen en is er een maximum aantal bezoekers per dag ingesteld.

De Efteling heeft aangegeven dat het park klaar is om weer open te gaan zodra de overheid groen licht geeft. Het is echter nog niet bekend wanneer dit zal zijn. Het kabinet heeft aangekondigd dat pretparken mogelijk vanaf 11 mei weer open mogen, maar dit is nog niet definitief bevestigd.

Wat kunnen we verwachten?

Als de Efteling weer open gaat, zullen er diverse maatregelen van kracht zijn om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Zo zal er een maximum aantal bezoekers per dag worden ingesteld en zullen er looproutes worden aangelegd om drukte te vermijden. Ook zullen er extra hygi├źnemaatregelen worden genomen, zoals het regelmatig schoonmaken van attracties en het beschikbaar stellen van desinfecterende handgel.

Daarnaast zal de Efteling mogelijk werken met tijdsloten, waarbij bezoekers een specifiek tijdvak krijgen toegewezen waarin ze het park kunnen bezoeken. Op deze manier kan het park de bezoekersstroom beter reguleren en drukte vermijden.

Wat kun je nu al doen?

Hoewel de Efteling op dit moment nog gesloten is, kun je wel alvast je bezoek plannen voor wanneer het park weer open gaat. Zo kun je bijvoorbeeld alvast tickets kopen en een overnachting boeken in een van de Efteling-hotels. Op deze manier ben je verzekerd van een plekje in het park zodra het weer open gaat.

Daarnaast kun je ook alvast de Efteling-app downloaden, waarmee je onder andere de wachttijden van attracties kunt bekijken en een plattegrond van het park kunt raadplegen. Zo kun je je bezoek nog beter voorbereiden.

Conclusie

De Efteling is op dit moment nog gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar het park is klaar om weer open te gaan zodra de overheid groen licht geeft. Als de Efteling weer open gaat, zullen er diverse maatregelen van kracht zijn om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Het is nog niet bekend wanneer het park precies weer open zal gaan, maar mogelijk is dit vanaf 11 mei. In de tussentijd kun je alvast je bezoek plannen en je voorbereiden op een dag vol magie en avontuur in de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Boeken: Een Magische Wereld in Woorden.

Plaats een reactie