Vliegende Hollander Efteling: Een spannende attractie met een legendarisch verhaal

De Vliegende Hollander Efteling is een van de meest populaire attracties in het pretpark. Het is een spannende rit die je meeneemt door een verhaal dat gebaseerd is op de legende van de Vliegende Hollander. Deze attractie is een combinatie van een darkride en een waterattractie en is geschikt voor jong en oud.

Vliegende hollander efteling

De legende van de Vliegende Hollander

De legende van de Vliegende Hollander gaat terug tot de 17e eeuw. Het verhaal gaat over een Nederlandse kapitein genaamd Willem van der Decken, die op een stormachtige nacht besloot om tegen de wil van God in te varen. Hij riep uit dat hij de Kaap de Goede Hoop zou ronden, zelfs als het hem zijn ziel zou kosten. God strafte hem voor zijn arrogantie en veroordeelde hem om voor eeuwig op zee te blijven varen, zonder ooit een haven aan te doen. De Vliegende Hollander werd een spookschip dat door de zeeën dwaalde en waarvan werd gezegd dat het ongeluk bracht aan iedereen die het zag.

De attractie

De Vliegende Hollander Efteling is een attractie die je meeneemt door het verhaal van de legendarische kapitein. De attractie begint met een darkride, waarbij je door verschillende scènes vaart die het verhaal van de Vliegende Hollander vertellen. Je ziet onder andere het schip van Willem van der Decken, de stormachtige zee en het spookschip zelf. De scènes zijn prachtig vormgegeven en de special effects zorgen voor een indrukwekkende ervaring.

Na de darkride volgt het watergedeelte van de attractie. Je stapt over in een bootje en vaart door een aantal spannende scènes. Zo vaar je onder andere door een mistige grot en maak je een spectaculaire drop van 18 meter. Tijdens de rit word je nat, dus het is aan te raden om een poncho aan te trekken als je droog wilt blijven.

De wachtrij

De wachtrij voor de Vliegende Hollander Efteling is prachtig vormgegeven en past perfect bij het thema van de attractie. Je loopt door een oud, verlaten dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Onderweg kom je verschillende elementen tegen die verwijzen naar de legende van de Vliegende Hollander, zoals een oude kaart van de zeeën waar het spookschip zou varen. De wachtrij is overdekt, dus je staat droog als het regent.

Als je geen zin hebt om lang in de wachtrij te staan, kun je gebruik maken van de Single Rider-rij. Hierdoor kun je sneller door de wachtrij heen en hoef je minder lang te wachten. Houd er wel rekening mee dat je dan niet naast je vrienden of familie in het bootje zit.

Praktische informatie

De Vliegende Hollander Efteling is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter. Kinderen tussen de 1.20 en 1.40 meter moeten onder begeleiding van een volwassene in de attractie. De attractie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met rug- of nekklachten. Als je bang bent om nat te worden, kun je een poncho kopen bij de souvenirwinkel bij de uitgang van de attractie.

De Vliegende Hollander Efteling is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het pretpark. Het kan zijn dat de attractie gesloten is vanwege onderhoud of technische problemen. Houd daarom de website van de Efteling in de gaten voor actuele informatie.

Conclusie

De Vliegende Hollander Efteling is een attractie die je niet mag missen als je het pretpark bezoekt. Het is een spannende rit die je meeneemt door een legendarisch verhaal. De combinatie van een darkride en een waterattractie zorgt voor een unieke ervaring. De wachtrij is prachtig vormgegeven en past perfect bij het thema van de attractie. Als je van spanning en avontuur houdt, is de Vliegende Hollander Efteling zeker een aanrader!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kaart Efteling: alles wat je moet weten over de toegangskaarten voor het pretpark.

Plaats een reactie