Tot hoe laat is de Efteling open?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Veel mensen vragen zich af tot hoe laat de Efteling open is, zodat ze hun bezoek goed kunnen plannen. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en geven we nog wat extra informatie over de openingstijden van de Efteling.

Tot hoe laat is de efteling open

Openingstijden van de Efteling

De openingstijden van de Efteling variëren per dag en per seizoen. Over het algemeen is de Efteling het hele jaar door geopend, behalve op enkele feestdagen. De reguliere openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag en zondag: 10:00 – 19:00 uur

Let op: deze openingstijden gelden alleen voor de attracties. De Efteling heeft ook diverse restaurants en winkels die andere openingstijden hanteren. Deze zijn te vinden op de website van de Efteling.

Seizoensgebonden openingstijden

Tijdens de zomermaanden en schoolvakanties hanteert de Efteling ruimere openingstijden. Zo is het park in de zomermaanden vaak geopend tot 20:00 uur en tijdens de kerstvakantie zelfs tot 00:00 uur. Ook zijn er regelmatig speciale evenementen waarbij de Efteling langer geopend is.

Daarnaast kan het voorkomen dat de Efteling eerder sluit vanwege bijvoorbeeld slecht weer of technische problemen. Het is daarom altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voordat je een bezoek brengt aan het park.

Feestdagen

Op enkele feestdagen is de Efteling gesloten of gelden er afwijkende openingstijden. Dit zijn onder andere:

  • Nieuwjaarsdag: gesloten
  • Kerstavond: 10:00 – 18:00 uur
  • Eerste en tweede kerstdag: 10:00 – 20:00 uur
  • Oudjaarsdag: 10:00 – 18:00 uur

Let op: dit zijn slechts enkele voorbeelden. Voor een volledig overzicht van de feestdagen en afwijkende openingstijden kun je terecht op de website van de Efteling.

Conclusie

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De openingstijden van de Efteling variëren per dag en per seizoen, maar over het algemeen is het park het hele jaar door geopend. Tijdens de zomermaanden en schoolvakanties hanteert de Efteling ruimere openingstijden en op enkele feestdagen gelden er afwijkende openingstijden. Het is daarom altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voordat je een bezoek brengt aan het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Hotels Efteling: Een Magisch Verblijf.

Plaats een reactie