Toegangstest Efteling: Wat je moet weten voordat je het park bezoekt

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties en entertainment voor alle leeftijden. Maar sinds de uitbraak van COVID-19 zijn er nieuwe regels en maatregelen ingevoerd om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Een van deze maatregelen is de toegangstest Efteling. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je het park bezoekt.

Toegangstest efteling

Wat is de toegangstest Efteling?

De toegangstest Efteling is een COVID-19-test die je moet ondergaan voordat je het park kunt betreden. Het is een verplichte test voor alle bezoekers vanaf 13 jaar oud. De test moet worden afgenomen bij een erkend testcentrum en mag niet ouder zijn dan 24 uur op het moment van je bezoek aan de Efteling.

Waar kan ik een toegangstest laten doen?

Er zijn verschillende testcentra waar je een toegangstest kunt laten doen. Je kunt een afspraak maken bij een testcentrum in de buurt via de website van de Rijksoverheid. De test is gratis en wordt uitgevoerd door een professionele zorgverlener. Je ontvangt de uitslag van de test binnen enkele uren via e-mail of sms.

Wat gebeurt er als mijn test positief is?

Als je test positief is, mag je niet naar de Efteling komen. Je moet thuisblijven en de richtlijnen van de Rijksoverheid volgen. Dit betekent dat je in quarantaine moet gaan en contact moet opnemen met de GGD voor verdere instructies. Als je al een ticket hebt gekocht voor de Efteling, kun je contact opnemen met de klantenservice om je ticket om te boeken naar een andere datum.

Moet ik nog andere maatregelen nemen als ik naar de Efteling ga?

Ja, naast de toegangstest zijn er nog andere maatregelen die je moet nemen als je naar de Efteling gaat. Het park heeft verschillende maatregelen ingevoerd om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Zo moet je bijvoorbeeld een mondkapje dragen in alle overdekte ruimtes en attracties. Ook moet je 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers en regelmatig je handen wassen of desinfecteren.

Wat gebeurt er als ik me niet aan de maatregelen houd?

Als je je niet aan de maatregelen houdt, kan de Efteling je de toegang tot het park ontzeggen. Het park heeft het recht om bezoekers te weigeren die zich niet aan de regels houden. Ook kan de Efteling boetes opleggen aan bezoekers die zich niet aan de maatregelen houden.

Moet ik nog steeds een ticket kopen als ik een toegangstest heb gedaan?

Ja, je moet nog steeds een ticket kopen om de Efteling te bezoeken. De toegangstest is alleen een extra maatregel om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Je kunt een ticket kopen via de website van de Efteling of bij de ingang van het park. Het is aan te raden om je ticket van tevoren online te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de ingang.

Conclusie

De toegangstest Efteling is een verplichte maatregel voor alle bezoekers vanaf 13 jaar oud. Het is belangrijk om op tijd een afspraak te maken bij een erkend testcentrum en de uitslag van de test mee te nemen naar het park. Naast de toegangstest zijn er nog andere maatregelen die je moet nemen als je naar de Efteling gaat, zoals het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand. Door je aan deze maatregelen te houden, kun je veilig genieten van alle attracties en entertainment die de Efteling te bieden heeft.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Login: Alles wat je moet weten over het inloggen op de Efteling website.

Plaats een reactie