Tickets to Efteling: Alles wat je moet weten over het kopen van tickets voor het pretpark

De Efteling is een van de meest populaire pretparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties en shows voor alle leeftijden, van spannende achtbanen tot sprookjesachtige attracties. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je tickets kunt kopen en wat je kunt verwachten van je bezoek. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over tickets to Efteling.

Tickets to efteling

Soorten tickets

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor de Efteling, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties:

 • Dagticket: Dit is het standaardticket waarmee je een dag lang toegang hebt tot het park. Je kunt het ticket online kopen of bij de ingang van het park.
 • Abonnement: Als je regelmatig de Efteling bezoekt, kan een abonnement een goede optie zijn. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en krijg je korting op eten, drinken en souvenirs.
 • Arrangementen: De Efteling biedt verschillende arrangementen aan, zoals een overnachting in een van de hotels van het park of een combinatieticket met andere attracties in de buurt.

Prijzen

De prijzen van tickets voor de Efteling variëren afhankelijk van het type ticket en de datum van je bezoek. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je je ticket koopt, hoe goedkoper het is. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor dagtickets in 2021:

 • Volwassenen: €45,-
 • Kinderen (4 t/m 11 jaar): €41,-
 • Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Als je een abonnement neemt, betaal je eenmalig €19,- inschrijfkosten en daarna €17,- per maand. Voor arrangementen gelden verschillende prijzen, afhankelijk van het type arrangement en de datum van je bezoek.

Tickets kopen

Er zijn verschillende manieren om tickets voor de Efteling te kopen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 • Online: Je kunt tickets voor de Efteling online kopen via de website van het park. Hier kun je ook abonnementen en arrangementen boeken.
 • Bij de ingang: Je kunt ook tickets kopen bij de ingang van het park, maar houd er rekening mee dat dit duurder kan zijn dan online kopen.
 • Reisorganisaties: Sommige reisorganisaties bieden tickets voor de Efteling aan als onderdeel van een pakketreis.

Als je online tickets koopt, kun je deze uitprinten of op je smartphone laten zien bij de ingang van het park. Houd er rekening mee dat je voor sommige attracties een aparte reservering moet maken, dit kan ook online.

Praktische informatie

Als je naar de Efteling gaat, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal praktische tips:

 • Openingstijden: De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen. Check de website van het park voor actuele openingstijden.
 • Bagage: In de meeste attracties is het niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen. Er zijn kluisjes beschikbaar bij de ingang van het park.
 • Eten en drinken: In de Efteling zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden te vinden. Houd er rekening mee dat de prijzen hier hoger kunnen zijn dan buiten het park.
 • Wachtrijen: In het hoogseizoen kan het erg druk zijn in de Efteling en kunnen de wachtrijen lang zijn. Maak gebruik van de single rider-rijen als je alleen bent of niet per se naast elkaar wilt zitten.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je tickets kunt kopen en wat je kunt verwachten van je bezoek. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en budget. De prijzen variëren afhankelijk van het type ticket en de datum van je bezoek. Je kunt tickets online kopen, bij de ingang van het park of via een reisorganisatie. Houd er rekening mee dat je voor sommige attracties een aparte reservering moet maken. Als je naar de Efteling gaat, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden, zoals openingstijden, bagagebeleid en wachtrijen. Met deze informatie kun je goed voorbereid op pad en optimaal genieten van je bezoek aan de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Achtbanen: Een Overzicht van de Meest Opwindende Ritten.

Plaats een reactie