Tickets Efteling: Alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten tickets en de bijbehorende prijzen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over tickets voor de Efteling.

Tickets efteling

Soorten tickets

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor de Efteling, afhankelijk van je wensen en behoeften. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende tickets:

 • Dagticket: Met een dagticket heb je toegang tot de Efteling voor één dag. Dit ticket is geldig vanaf de openingstijd tot sluitingstijd van het park.
 • Avondticket: Met een avondticket heb je toegang tot de Efteling vanaf 18:00 uur tot sluitingstijd van het park. Dit ticket is alleen geldig op specifieke dagen en is goedkoper dan een dagticket.
 • Abonnement: Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot de Efteling gedurende een jaar. Daarnaast krijg je korting op eten, drinken en souvenirs in het park.
 • Combiticket: Met een combiticket heb je toegang tot de Efteling en een ander attractiepark, zoals Safaripark Beekse Bergen of het Rijksmuseum. Dit ticket is voordeliger dan het kopen van losse tickets voor beide attractieparken.

Prijzen

De prijzen van tickets voor de Efteling variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de bezoeker. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor 2021:

 • Dagticket: €45,- voor volwassenen, €41,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en €10,- voor kinderen t/m 3 jaar.
 • Avondticket: €25,- voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.
 • Abonnement: €199,- voor volwassenen en €189,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.
 • Combiticket: De prijzen van combitickets variëren afhankelijk van het attractiepark waar je naartoe wilt. Zo kost een combiticket voor de Efteling en Safaripark Beekse Bergen €49,- voor volwassenen en €44,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Let op: de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en eventuele acties of kortingen.

Tips voor het kopen van tickets

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen bij het kopen van tickets:

 • Koop je tickets online: Door je tickets online te kopen, bespaar je tijd en hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. Daarnaast zijn online tickets vaak goedkoper dan tickets die je aan de kassa koopt.
 • Kijk naar acties en kortingen: De Efteling heeft regelmatig acties en kortingen, bijvoorbeeld in samenwerking met supermarkten of andere bedrijven. Houd deze acties in de gaten om te besparen op je tickets.
 • Kies het juiste moment: De Efteling is het drukst tijdens de zomermaanden en in het weekend. Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties gaan.
 • Overweeg een abonnement: Als je van plan bent om de Efteling meerdere keren per jaar te bezoeken, kan een abonnement voordeliger zijn dan losse tickets.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten tickets en de bijbehorende prijzen. Door online tickets te kopen en acties en kortingen in de gaten te houden, kun je besparen op je tickets. Daarnaast is het belangrijk om het juiste moment te kiezen en eventueel een abonnement te overwegen als je de Efteling meerdere keren per jaar wilt bezoeken. Met deze tips kun je optimaal genieten van je dag in de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Hotel: Een Magisch Verblijf in het Hart van de Efteling.

Plaats een reactie