Ticket Draak Efteling: Alles wat je moet weten over deze spannende attractie

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de meest geliefde attracties in het park is de Draak, een achtbaan die bekend staat om zijn snelheid en spanning. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Ticket Draak Efteling.

Ticket draak efteling

Wat is de Ticket Draak Efteling?

De Ticket Draak Efteling is een achtbaan in de Efteling die bekend staat om zijn snelheid en spanning. De achtbaan is geopend in 2002 en is sindsdien een van de populairste attracties in het park. De achtbaan heeft een lengte van 810 meter en een hoogte van 25 meter. De topsnelheid van de achtbaan is 75 km/u.

Hoe werkt de Ticket Draak Efteling?

De Ticket Draak Efteling is een achtbaan die bestaat uit twee banen die naast elkaar lopen. De ene baan is rood en de andere baan is blauw. De achtbaan begint met een steile klim van 25 meter hoog, waarna je met hoge snelheid naar beneden gaat. Vervolgens ga je door verschillende bochten en over heuvels, waarbij je soms ondersteboven gaat. De achtbaan heeft verschillende elementen die zorgen voor spanning en sensatie, zoals een looping en een kurkentrekker.

Wie mag er in de Ticket Draak Efteling?

De Ticket Draak Efteling is geschikt voor mensen vanaf 1,20 meter. Kinderen tussen de 1,20 en 1,40 meter moeten onder begeleiding van een volwassene in de achtbaan. Mensen die zwanger zijn, mensen met hartproblemen en mensen met rug- of nekklachten wordt afgeraden om in de achtbaan te gaan.

Hoe lang is de wachtrij voor de Ticket Draak Efteling?

De wachtrij voor de Ticket Draak Efteling kan soms lang zijn, vooral op drukke dagen. Het is daarom aan te raden om op rustige momenten naar de achtbaan te gaan, zoals vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag. Als je niet wilt wachten, kun je gebruik maken van de Single Rider-rij. Hierbij word je ingedeeld in een groep met andere mensen die alleen zijn en kun je sneller de attractie in.

Hoe koop je een ticket voor de Efteling?

Je kunt een ticket voor de Efteling kopen via de website van het park of bij de ingang van het park. Als je online een ticket koopt, kun je vaak profiteren van korting en hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. Je kunt ook een abonnement nemen op de Efteling, waarmee je onbeperkt toegang hebt tot het park en korting krijgt op andere attracties en restaurants in het park.

Conclusie

De Ticket Draak Efteling is een van de populairste attracties in de Efteling en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De achtbaan is geschikt voor mensen vanaf 1,20 meter en biedt spanning en sensatie voor jong en oud. Als je een bezoek brengt aan de Efteling, mag je de Ticket Draak Efteling zeker niet missen!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Druktekalender 2021: Plan je Bezoek Slim!.

Plaats een reactie