Test Efteling: Een kijkje achter de schermen van het pretpark

De Efteling is één van de bekendste pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar hoe zit het eigenlijk achter de schermen van dit sprookjesachtige park? In dit artikel gaan we dieper in op de testprocedures die de Efteling hanteert om de veiligheid en kwaliteit van de attracties te waarborgen.

Test efteling

Veiligheid voorop

De Efteling hecht veel waarde aan de veiligheid van haar bezoekers. Daarom worden alle attracties uitvoerig getest voordat ze geopend worden voor het publiek. Dit gebeurt zowel door de fabrikant van de attractie als door de Efteling zelf.

De fabrikant test de attractie in de fabriek en levert deze pas af als deze aan alle veiligheidseisen voldoet. Vervolgens wordt de attractie opgebouwd in de Efteling en getest door een team van technici en monteurs. Hierbij wordt gekeken naar de werking van de attractie, de veiligheid van de bezoekers en de omgeving.

Na deze testfase wordt de attractie gekeurd door een onafhankelijke instantie, zoals TÜV Nederland. Deze instantie controleert of de attractie voldoet aan alle wettelijke veiligheidseisen en geeft vervolgens een keuringscertificaat af. Pas als de attractie deze keuring heeft doorstaan, mag deze geopend worden voor het publiek.

Continu testen en onderhoud

Maar het testen van attracties stopt niet na de opening. De Efteling voert continu testen en onderhoud uit om de veiligheid en kwaliteit van de attracties te waarborgen. Zo worden de attracties dagelijks gecontroleerd voordat ze geopend worden en vinden er regelmatig grote onderhoudsbeurten plaats.

Tijdens deze onderhoudsbeurten worden de attracties volledig gedemonteerd en gecontroleerd op slijtage en beschadigingen. Onderdelen die aan vervanging toe zijn, worden vervangen en de attractie wordt vervolgens weer opgebouwd en uitvoerig getest.

Testen van nieuwe attracties

De Efteling blijft zich vernieuwen en investeert regelmatig in nieuwe attracties. Maar hoe gaat het testen van een nieuwe attractie in zijn werk?

Allereerst wordt de attractie ontworpen en getest in een virtuele omgeving. Hierbij wordt gekeken naar de werking van de attractie en de veiligheid van de bezoekers. Vervolgens wordt er een schaalmodel gebouwd en getest in een windtunnel. Hierbij wordt gekeken naar de aerodynamica en stabiliteit van de attractie.

Als het schaalmodel succesvol is getest, wordt de attractie gebouwd in de fabriek van de fabrikant. Hier wordt de attractie uitvoerig getest en gekeurd door een onafhankelijke instantie. Vervolgens wordt de attractie opgebouwd in de Efteling en getest door een team van technici en monteurs.

Als de attractie deze testfase succesvol heeft doorstaan, wordt deze gekeurd door een onafhankelijke instantie en mag deze geopend worden voor het publiek.

Conclusie

De Efteling hecht veel waarde aan de veiligheid en kwaliteit van haar attracties. Door uitvoerige testprocedures en continu onderhoud wordt de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd. Ook bij het testen van nieuwe attracties wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid en werking van de attractie.

Als bezoeker van de Efteling kun je dus met een gerust hart genieten van de vele attracties die het park te bieden heeft.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Ticket Efteling: Alles wat je moet weten over de toegangsprijzen en tickets voor de Efteling.

Plaats een reactie