Tarieven Efteling: Wat zijn de kosten voor een dagje uit?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wat zijn eigenlijk de tarieven voor een dagje uit in de Efteling? In dit artikel zetten we alle kosten op een rijtje.

Tarieven efteling

Toegangsprijzen Efteling

De toegangsprijzen voor de Efteling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de bezoeker en het seizoen waarin het park bezocht wordt. Hieronder vind je een overzicht van de toegangsprijzen voor 2021:

  • Kinderen t/m 3 jaar: gratis
  • Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 38,-
  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 42,-
  • 65-plussers: € 38,-

Let op: deze prijzen gelden alleen als je je tickets online koopt. Als je aan de kassa van het park je tickets koopt, betaal je € 2,- extra per ticket.

Seizoensgebonden tarieven

De Efteling hanteert ook seizoensgebonden tarieven. In het hoogseizoen, dat loopt van 10 juli t/m 22 augustus 2021, betaal je € 45,- voor een ticket voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je € 40,-. In het laagseizoen, dat loopt van 1 februari t/m 9 juli en van 23 augustus t/m 31 december 2021, gelden de standaardtarieven.

Abonnementen

Als je regelmatig de Efteling bezoekt, kan het voordelig zijn om een abonnement af te sluiten. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en krijg je korting op overnachtingen en in restaurants en winkels in het park. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar:

  • Standaard abonnement: € 199,- per jaar
  • Abonnement met parkeren: € 259,- per jaar
  • Abonnement met parkeren en toegang tot andere parken: € 299,- per jaar

Daarnaast zijn er ook speciale abonnementen voor gezinnen en 60-plussers.

Parkeren

Als je met de auto naar de Efteling gaat, moet je ook rekening houden met parkeerkosten. Voor een dag parkeren betaal je € 12,50. Als je een abonnement met parkeren hebt, hoef je niet apart te betalen voor het parkeren.

Overnachten in de Efteling

Wil je langer dan een dag in de Efteling blijven? Dan kun je overnachten in een van de accommodaties in het park, zoals het Efteling Hotel, het Loonsche Land Hotel of het Bosrijk Vakantiepark. De kosten voor een overnachting zijn afhankelijk van het type accommodatie en het seizoen waarin je verblijft. Hieronder vind je een overzicht van de vanaf-prijzen:

  • Efteling Hotel: vanaf € 199,- per nacht
  • Loonsche Land Hotel: vanaf € 99,- per nacht
  • Bosrijk Vakantiepark: vanaf € 199,- per nacht

Let op: deze prijzen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen. Als je met meer personen verblijft, betaal je meer.

Conclusie

Een dagje uit naar de Efteling kan behoorlijk prijzig zijn, zeker als je met het hele gezin gaat. Toch zijn er verschillende manieren om geld te besparen, zoals het kopen van tickets online en het afsluiten van een abonnement. Ook kun je overwegen om buiten het hoogseizoen te gaan of te overnachten in een van de accommodaties in het park. Zo kun je optimaal genieten van alle attracties en sprookjes in de Efteling, zonder dat het je een fortuin kost.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Games: Beleef de Magie van de Efteling in je Eigen Huis.

Plaats een reactie