Tarief Efteling: Wat zijn de kosten voor een dagje uit?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wat zijn eigenlijk de kosten voor een dagje uit in de Efteling? In dit artikel zetten we alle tarieven op een rijtje.

Tarief efteling

Entreeprijzen Efteling

De entreeprijzen voor de Efteling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de bezoeker en het seizoen waarin het park bezocht wordt. Hieronder vind je een overzicht van de entreeprijzen voor 2021:

 • Kinderen t/m 3 jaar: gratis
 • Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 38,-
 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 42,-
 • 65-plussers: € 38,-

Let op: deze prijzen gelden alleen bij online aankoop van tickets. Aan de kassa betaal je € 2,- extra per ticket.

Seizoensgebonden tarieven

De Efteling hanteert verschillende tarieven voor verschillende seizoenen. Zo zijn de entreeprijzen in het hoogseizoen (juli en augustus) hoger dan in het laagseizoen. Ook tijdens speciale evenementen, zoals de Winter Efteling, gelden er andere tarieven.

De entreeprijzen voor de Winter Efteling zijn als volgt:

 • Kinderen t/m 3 jaar: gratis
 • Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 21,-
 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 26,-
 • 65-plussers: € 21,-

Let op: deze prijzen gelden alleen bij online aankoop van tickets. Aan de kassa betaal je € 2,- extra per ticket.

Abonnementen

Als frequente bezoeker van de Efteling kan het voordelig zijn om een abonnement aan te schaffen. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en profiteer je van verschillende voordelen, zoals korting op overnachtingen en in restaurants en winkels in het park.

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, afhankelijk van je wensen en budget. Hieronder vind je een overzicht van de abonnementen en bijbehorende tarieven:

 • Standaard abonnement: € 199,- per jaar
 • Abonnement met parkeren: € 259,- per jaar
 • Abonnement met parkeren en toegang tot andere parken: € 299,- per jaar

Overige kosten

Naast de entreeprijzen en abonnementskosten zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden tijdens een dagje uit in de Efteling. Zo zijn er kosten voor parkeren en zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden in het park waar je geld aan uit kunt geven.

De kosten voor parkeren bedragen € 12,50 per dag. Als je een abonnement met parkeren hebt, hoef je deze kosten niet te betalen.

De prijzen voor eten en drinken in de Efteling zijn vergelijkbaar met die van andere pretparken. Zo kost een frietje met snack en een drankje gemiddeld € 10,-. Wil je uitgebreider lunchen of dineren, dan ben je al snel meer geld kwijt.

Conclusie

Een dagje uit in de Efteling is niet goedkoop, maar het park biedt dan ook veel attracties en entertainment voor jong en oud. Door online tickets te kopen en eventueel een abonnement aan te schaffen, kun je wel besparen op de kosten. Houd daarnaast rekening met extra kosten voor parkeren en eten en drinken in het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Openingstijden Efteling Oktober.

Plaats een reactie