Symbolica Efteling Kosten: Wat Kost Een Bezoek Aan De Nieuwste Attractie?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. In 2017 opende het park een nieuwe attractie genaamd Symbolica, een overdekte darkride waarin bezoekers worden meegenomen op een magische reis door het paleis van koning Pardulfus. Maar wat zijn de kosten van een bezoek aan Symbolica en hoe verhouden deze zich tot de rest van het park?

Symbolica efteling kosten

Entreekaartjes

Om Symbolica te kunnen bezoeken, heb je een entreekaartje voor de Efteling nodig. De prijs van een kaartje varieert afhankelijk van de dag waarop je het park bezoekt en of je het kaartje online of aan de kassa koopt. Op drukke dagen, zoals in het hoogseizoen en tijdens feestdagen, betaal je meer dan op rustige dagen. Een online ticket voor een volwassene kost gemiddeld €42,00, terwijl een ticket aan de kassa €45,00 kost. Voor kinderen en senioren gelden lagere tarieven.

FastPass

Net als bij andere attractieparken kun je bij de Efteling gebruik maken van een FastPass. Hiermee kun je de wachtrijen bij populaire attracties, waaronder Symbolica, vermijden. Een FastPass kost €3,00 per persoon per attractie en is alleen geldig in combinatie met een geldig entreekaartje. Het is ook mogelijk om een dagkaart te kopen voor €15,00, waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de FastPass bij alle deelnemende attracties.

Overnachten

Als je van plan bent om meerdere dagen in de Efteling door te brengen, kun je ervoor kiezen om te overnachten in een van de accommodaties van het park. Er zijn verschillende opties, van eenvoudige kamers tot luxe suites. De prijzen variëren afhankelijk van het type accommodatie en het seizoen. Een overnachting in een standaardkamer voor twee personen kost gemiddeld €150,00 per nacht, inclusief ontbijt.

Maaltijden en snacks

Als je een dagje naar de Efteling gaat, is de kans groot dat je ook iets wilt eten of drinken. Het park biedt een breed scala aan eetgelegenheden, van fastfood tot restaurants met bediening. De prijzen variëren afhankelijk van het type eten en de locatie. Een gemiddelde maaltijd kost ongeveer €15,00 per persoon, terwijl een snack of drankje rond de €5,00 kost.

Souvenirs

Als je een bezoek brengt aan de Efteling, wil je misschien ook een souvenir kopen om mee naar huis te nemen. Het park heeft verschillende winkels waar je terecht kunt voor merchandise, zoals knuffels, t-shirts en mokken. De prijzen variëren afhankelijk van het type souvenir en de locatie. Een gemiddeld souvenir kost ongeveer €10,00 tot €20,00.

Conclusie

Een bezoek aan Symbolica en de Efteling kan behoorlijk prijzig zijn, vooral als je gebruik maakt van extra’s zoals de FastPass en overnachtingen. Toch is het park populair bij jong en oud en biedt het een unieke ervaring die de kosten waard kan zijn. Door online tickets te kopen en te kiezen voor goedkopere eetgelegenheden en souvenirs, kun je de kosten enigszins beperken. Maar uiteindelijk draait het allemaal om de magie van de Efteling en de onvergetelijke herinneringen die je er kunt maken.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Schoolreisje Efteling: Een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Plaats een reactie