Sprookjesboek van de Efteling

De Efteling is een van de bekendste attractieparken van Nederland en staat vooral bekend om haar sprookjesachtige attracties. Een van de meest iconische elementen van de Efteling is het sprookjesboek. Dit boek is een verzameling van de sprookjes die in het park te vinden zijn en is een geliefd souvenir onder bezoekers. In dit artikel gaan we dieper in op het sprookjesboek van de Efteling en wat het zo bijzonder maakt.

Sprookjesboek van de efteling

Geschiedenis van het sprookjesboek

Het sprookjesboek van de Efteling is al sinds de opening van het park in 1952 een belangrijk onderdeel van de attracties. Het boek werd ontworpen door Anton Pieck, een bekende Nederlandse illustrator en ontwerper. Pieck was verantwoordelijk voor het ontwerp van veel van de sprookjesachtige attracties in de Efteling en het sprookjesboek was een logische toevoeging aan zijn werk.

Het oorspronkelijke sprookjesboek was een groot, zwaar boek dat in een speciale kast stond opgesteld in het park. Bezoekers konden het boek bekijken en de sprookjes lezen terwijl ze wachtten op hun beurt om een attractie te bezoeken. Het boek was een groot succes en werd al snel een van de meest geliefde attracties van de Efteling.

In de jaren ’70 werd het oorspronkelijke sprookjesboek vervangen door een nieuwe versie. Dit boek was kleiner en handzamer dan het origineel en kon door bezoekers worden gekocht als souvenir. Het nieuwe sprookjesboek was ook voorzien van nieuwe illustraties en verhalen, waardoor het nog aantrekkelijker werd voor bezoekers.

Wat staat er in het sprookjesboek?

Het sprookjesboek van de Efteling bevat een verzameling van de sprookjes die in het park te vinden zijn. Dit zijn onder andere:

  • Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
  • Roodkapje
  • Hans en Grietje
  • De Wolf en de Zeven Geitjes
  • De Indische Waterlelies
  • De Sprookjesboom

Elk sprookje is voorzien van een illustratie en een kort verhaal dat de gebeurtenissen in de attractie beschrijft. Het sprookjesboek is geschreven in het Nederlands, maar er zijn ook vertalingen beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Waarom is het sprookjesboek zo bijzonder?

Het sprookjesboek van de Efteling is een bijzonder souvenir omdat het niet alleen een herinnering is aan het park, maar ook een verzameling van de sprookjes die in het park te vinden zijn. Het boek is een mooie manier om de magie van de Efteling mee naar huis te nemen en te delen met anderen.

Bovendien is het sprookjesboek een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Efteling. Het boek is al sinds de opening van het park een geliefde attractie en is een van de weinige elementen die nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm te vinden is. Het sprookjesboek is daarmee niet alleen een souvenir, maar ook een stukje nostalgie.

Hoe kun je het sprookjesboek kopen?

Het sprookjesboek van de Efteling is te koop in de souvenirwinkels in het park en online via de webshop van de Efteling. Het boek is verkrijgbaar in verschillende talen en formaten, van een klein pocketboekje tot een luxe uitgave met harde kaft en gouden letters.

Naast het sprookjesboek zijn er ook andere souvenirs verkrijgbaar die gebaseerd zijn op de sprookjes van de Efteling, zoals knuffels, mokken en sleutelhangers. Deze souvenirs zijn een leuke manier om de magie van de Efteling mee naar huis te nemen en te delen met anderen.

Conclusie

Het sprookjesboek van de Efteling is een bijzonder souvenir dat niet alleen een herinnering is aan het park, maar ook een verzameling van de sprookjes die in het park te vinden zijn. Het boek is een mooie manier om de magie van de Efteling mee naar huis te nemen en te delen met anderen. Bovendien is het sprookjesboek een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Efteling en een stukje nostalgie. Het sprookjesboek is te koop in de souvenirwinkels in het park en online via de webshop van de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Contact Efteling: Hoe neem je contact op met het pretpark?.

Plaats een reactie