Salaris Efteling: Wat verdien je bij de Efteling?

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en biedt werkgelegenheid aan duizenden mensen. Maar wat verdien je eigenlijk als je bij de Efteling werkt? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris bij de Efteling.

Salaris efteling

Loonschalen bij de Efteling

De Efteling hanteert verschillende loonschalen voor haar medewerkers. Het salaris is afhankelijk van de functie die je vervult en je werkervaring. Hieronder vind je een overzicht van de loonschalen bij de Efteling:

 • Medewerker attracties: €10,50 – €12,50 per uur
 • Medewerker horeca: €10,50 – €12,50 per uur
 • Medewerker merchandise: €10,50 – €12,50 per uur
 • Medewerker schoonmaak: €10,50 – €12,50 per uur
 • Medewerker techniek: €12,50 – €15,50 per uur
 • Medewerker entertainment: €10,50 – €12,50 per uur
 • Medewerker beveiliging: €12,50 – €15,50 per uur

Het salaris van een medewerker bij de Efteling ligt dus tussen de €10,50 en €15,50 per uur. Dit is exclusief vakantiegeld en eventuele toeslagen voor bijvoorbeeld werken op feestdagen of in de avonduren.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris biedt de Efteling ook verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden aan haar medewerkers. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Reiskostenvergoeding: De Efteling vergoedt de reiskosten van haar medewerkers. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand tussen de woonplaats en de Efteling.
 • Pensioenregeling: De Efteling heeft een pensioenregeling voor haar medewerkers. Hierdoor bouw je tijdens je dienstverband bij de Efteling pensioen op.
 • Collectieve zorgverzekering: Medewerkers van de Efteling kunnen gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Hierdoor profiteer je van korting op je zorgverzekering.
 • Training en opleiding: De Efteling biedt haar medewerkers de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen. Hierdoor kun je jezelf verder ontwikkelen en doorgroeien binnen het bedrijf.

De secundaire arbeidsvoorwaarden bij de Efteling zijn dus goed geregeld. Hierdoor is het werken bij de Efteling niet alleen leuk, maar ook aantrekkelijk vanuit financieel oogpunt.

Doorgroeimogelijkheden

Bij de Efteling zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar een leidinggevende functie of een functie op kantoor. Ook kun je jezelf verder ontwikkelen door het volgen van trainingen en opleidingen.

Doorgroeien binnen de Efteling kan dus zeker. Hierdoor is het werken bij de Efteling niet alleen een leuke bijbaan, maar ook een goede start van je carrière.

Conclusie

Het salaris bij de Efteling ligt tussen de €10,50 en €15,50 per uur. Dit is afhankelijk van de functie die je vervult en je werkervaring. Naast het salaris biedt de Efteling ook verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden aan haar medewerkers, zoals een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling. Ook zijn er mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf. Werken bij de Efteling is dus niet alleen leuk, maar ook financieel aantrekkelijk en biedt goede carrièremogelijkheden.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kortingen Efteling: Bespaar op je dagje uit!.

Plaats een reactie