Rolstoel reserveren Efteling: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Het park is echter niet alleen populair onder mensen zonder beperking, maar ook onder mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Gelukkig biedt de Efteling verschillende faciliteiten voor mensen met een beperking, waaronder het reserveren van een rolstoel. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het rolstoel reserveren Efteling.

Rolstoel reserveren efteling

Waarom een rolstoel reserveren in de Efteling?

Als je afhankelijk bent van een rolstoel, kan een dagje uit naar de Efteling een uitdaging zijn. Het park is groot en er zijn veel attracties waar je in en uit moet stappen. Daarnaast kan het park druk zijn, waardoor het lastig kan zijn om je voort te bewegen in een rolstoel. Door een rolstoel te reserveren in de Efteling, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je hoeft niet je eigen rolstoel mee te nemen en je kunt gebruik maken van de speciale rolstoelingangen bij de attracties.

Hoe reserveer je een rolstoel in de Efteling?

Als je een rolstoel wilt reserveren in de Efteling, kun je dit het beste van tevoren doen. Dit kan via de website van de Efteling of telefonisch via de Gastenservice. Het is belangrijk om te weten dat er een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar is, dus het is verstandig om op tijd te reserveren. Als je een rolstoel reserveert, kun je deze ophalen bij de Gastenservice bij de hoofdingang van het park.

Wat zijn de kosten van het reserveren van een rolstoel in de Efteling?

Het reserveren van een rolstoel in de Efteling is gratis. Je betaalt alleen een borg van €50,- die je terugkrijgt als je de rolstoel weer inlevert bij de Gastenservice. Het is belangrijk om te weten dat je de rolstoel niet mee mag nemen buiten het park.

Welke attracties zijn toegankelijk met een rolstoel in de Efteling?

De Efteling heeft verschillende attracties die toegankelijk zijn met een rolstoel. Bij de meeste attracties kun je gebruik maken van de speciale rolstoelingang. Hierdoor hoef je niet in de rij te staan en kun je direct instappen. Er zijn echter ook attracties waarbij je uit de rolstoel moet stappen. Bij deze attracties kun je de rolstoel achterlaten bij de ingang en kun je gebruik maken van een transferstoel om in de attractie te stappen.

De volgende attracties zijn toegankelijk met een rolstoel:

 • Droomvlucht
 • Carnaval Festival
 • Fata Morgana
 • Villa Volta
 • Python
 • Baron 1898
 • Joris en de Draak
 • De Vliegende Hollander
 • Piraña
 • Symbolica
 • Aquanura

Wat zijn de algemene regels voor rolstoelgebruikers in de Efteling?

Als rolstoelgebruiker zijn er een aantal algemene regels waar je rekening mee moet houden in de Efteling. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om met de rolstoel in de rij te staan bij attracties. Je kunt gebruik maken van de speciale rolstoelingang. Daarnaast is het niet toegestaan om met de rolstoel in de horecagelegenheden te gaan. Er zijn echter wel speciale tafels beschikbaar voor rolstoelgebruikers.

Conclusie

Als rolstoelgebruiker kun je prima een dagje uit naar de Efteling. Door een rolstoel te reserveren, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kunt gebruik maken van de speciale rolstoelingangen bij de attracties en hoeft niet je eigen rolstoel mee te nemen. Het reserveren van een rolstoel is gratis, maar je betaalt wel een borg van €50,-. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar is, dus het is verstandig om op tijd te reserveren. Met de speciale rolstoelingangen en transferstoelen zijn de meeste attracties toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Houd wel rekening met de algemene regels voor rolstoelgebruikers in de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Laven: De Magische Bewoners van het Sprookjesbos.

Plaats een reactie