Rolstoel Efteling Reserveren

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Voor mensen met een beperking kan het echter lastig zijn om alle attracties te bezoeken. Gelukkig biedt de Efteling verschillende faciliteiten voor mensen met een beperking, waaronder het reserveren van een rolstoel. In dit artikel lees je alles over het reserveren van een rolstoel in de Efteling.

Rolstoel efteling reserveren

Waarom een rolstoel reserveren in de Efteling?

Als je een beperking hebt, kan het lastig zijn om lange afstanden te lopen of trappen te beklimmen. In de Efteling zijn veel attracties en bezienswaardigheden te vinden die niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Door een rolstoel te reserveren, kun je toch genieten van alle attracties en hoef je niet te veel te lopen.

Bovendien is het reserveren van een rolstoel in de Efteling gratis. Je betaalt alleen een borg van €50,- die je terugkrijgt als je de rolstoel weer inlevert. Het is dus een handige en voordelige oplossing voor mensen met een beperking.

Hoe reserveer je een rolstoel in de Efteling?

Als je een rolstoel wilt reserveren in de Efteling, kun je dit het beste van tevoren doen. Dit kan via de website van de Efteling of telefonisch via de Gastenservice. Het is aan te raden om minimaal een dag van tevoren te reserveren, zodat je zeker weet dat er een rolstoel beschikbaar is.

Als je de rolstoel hebt gereserveerd, kun je deze ophalen bij de Gastenservice in het park. Hier betaal je de borg van €50,- en krijg je de sleutel van de rolstoel. Je kunt de rolstoel de hele dag gebruiken en hoeft deze pas aan het einde van de dag weer in te leveren bij de Gastenservice.

Waar kun je de rolstoel gebruiken?

Met de rolstoel kun je vrijwel alle attracties en bezienswaardigheden in de Efteling bezoeken. Er zijn echter enkele attracties waar je niet met de rolstoel in kunt, zoals de Python en de Baron 1898. Bij deze attracties kun je de rolstoel achterlaten bij de ingang en gebruikmaken van een speciale wachtrij voor mensen met een beperking.

Daarnaast zijn er enkele attracties waar je alleen met een aangepaste rolstoel in kunt, zoals de Droomvlucht en de Fata Morgana. Deze aangepaste rolstoelen zijn beschikbaar bij de attracties zelf en hoef je niet van tevoren te reserveren.

Andere faciliteiten voor mensen met een beperking in de Efteling

Naast het reserveren van een rolstoel biedt de Efteling nog andere faciliteiten voor mensen met een beperking. Zo zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden en zijn vrijwel alle restaurants en winkels toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Daarnaast zijn er enkele attracties waar je gebruik kunt maken van een speciale wachtrij voor mensen met een beperking. Hierdoor hoef je niet lang te wachten en kun je sneller genieten van de attracties.

Conclusie

Als je een beperking hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je niet kunt genieten van de Efteling. Door een rolstoel te reserveren, kun je vrijwel alle attracties en bezienswaardigheden bezoeken en hoef je niet te veel te lopen. Het reserveren van een rolstoel is bovendien gratis en gemakkelijk te regelen via de website of telefonisch. Naast het reserveren van een rolstoel biedt de Efteling nog andere faciliteiten voor mensen met een beperking, waardoor het park voor iedereen toegankelijk is.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Forum: Dé plek voor Efteling fans.

Plaats een reactie