Reserveren Efteling: Alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties, shows en entertainment voor jong en oud. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je kunt reserveren en wat de regels zijn. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het reserveren van een bezoek aan de Efteling.

Reserveren efteling

Waarom moet je reserveren voor de Efteling?

Vanwege de huidige situatie met betrekking tot COVID-19 heeft de Efteling besloten om het aantal bezoekers te beperken om de veiligheid van de gasten en medewerkers te waarborgen. Om deze reden is het verplicht om vooraf te reserveren voordat je het park kunt bezoeken. Dit geldt voor alle bezoekers, inclusief abonnementhouders en hotelgasten.

Hoe kun je reserveren voor de Efteling?

Er zijn verschillende manieren om te reserveren voor de Efteling:

 • Online via de website van de Efteling
 • Telefonisch via de Efteling Reserveringslijn
 • Ter plaatse bij de kassa van de Efteling (indien beschikbaar)

Als je online reserveert, kun je kiezen uit verschillende tijdvakken. Het is belangrijk om het tijdvak te kiezen dat het beste bij jouw planning past. Houd er rekening mee dat je het park alleen kunt betreden binnen het door jou gekozen tijdvak. Als je te laat bent, kan de toegang geweigerd worden.

Wat zijn de regels voor het reserveren van de Efteling?

Als je wilt reserveren voor de Efteling, zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden:

 • Je kunt maximaal 6 tickets per reservering bestellen
 • Je kunt maximaal 1 reservering per dag maken
 • Je kunt maximaal 1 reservering per week maken
 • Je kunt je reservering tot 1 dag voor je bezoek wijzigen of annuleren
 • Als je een abonnement hebt, moet je ook reserveren voor een bezoek aan de Efteling
 • Als je een hotelarrangement hebt geboekt, is de reservering voor het park inbegrepen

Het is belangrijk om deze regels te volgen om ervoor te zorgen dat het park veilig en georganiseerd blijft voor alle bezoekers.

Wat zijn de openingstijden van de Efteling?

De openingstijden van de Efteling variëren per seizoen. Het park is over het algemeen geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, maar tijdens de zomermaanden en vakantieperiodes kan het park langer geopend zijn. Het is altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.

Wat zijn de kosten voor een bezoek aan de Efteling?

De kosten voor een bezoek aan de Efteling variëren afhankelijk van het type ticket dat je koopt. De prijzen zijn als volgt:

 • Volwassenen (vanaf 13 jaar): €45,-
 • Kinderen (4 t/m 12 jaar): €41,-
 • Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis

Als je een abonnement hebt, kun je het park onbeperkt bezoeken en hoef je niet te betalen voor een los ticket. De kosten voor een abonnement variëren afhankelijk van het type abonnement dat je kiest.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je kunt reserveren en wat de regels zijn. Door vooraf te reserveren, kun je ervoor zorgen dat je het park veilig en georganiseerd kunt betreden. Houd er rekening mee dat de regels en openingstijden kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kaarten Efteling: Alles wat je moet weten over het kopen van tickets voor de Efteling.

Plaats een reactie