Prijs kaartjes Efteling: Wat zijn de kosten en hoe kun je besparen?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties en shows voor jong en oud, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit of een weekendje weg. Maar wat zijn de kosten van een bezoek aan de Efteling en hoe kun je besparen op de prijs van kaartjes?

Prijs kaartjes efteling

De prijs van kaartjes voor de Efteling

De prijs van kaartjes voor de Efteling varieert afhankelijk van de dag waarop je het park bezoekt en de leeftijd van de bezoeker. Over het algemeen geldt dat hoe drukker het park is, hoe hoger de prijs van de kaartjes zal zijn. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor 2021:

  • Volwassenen (vanaf 18 jaar): €45 – €50
  • Kinderen (4 t/m 17 jaar): €41 – €46
  • Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Naast de reguliere kaartjes biedt de Efteling ook speciale tickets aan, zoals avondtickets en groepstickets. Deze tickets zijn vaak goedkoper dan de reguliere kaartjes en kunnen een goede optie zijn als je op zoek bent naar een voordelige manier om het park te bezoeken.

Besparen op de prijs van kaartjes voor de Efteling

Hoewel de prijs van kaartjes voor de Efteling redelijk hoog kan zijn, zijn er verschillende manieren om te besparen op de kosten. Hieronder vind je enkele tips:

1. Koop je kaartjes online

Als je je kaartjes online koopt, kun je vaak profiteren van korting. De Efteling biedt regelmatig online acties aan, waarbij je bijvoorbeeld €2,50 korting krijgt op de reguliere prijs van een kaartje. Daarnaast hoef je bij het online kopen van kaartjes niet in de rij te staan bij de kassa, waardoor je tijd bespaart en sneller het park in kunt.

2. Bezoek het park op een rustige dag

Zoals eerder vermeld, zijn de prijzen van kaartjes voor de Efteling afhankelijk van de drukte in het park. Als je het park bezoekt op een rustige dag, zoals een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties, kun je vaak profiteren van lagere prijzen. Daarnaast is het op een rustige dag ook minder druk in het park, waardoor je meer tijd hebt om van de attracties te genieten.

3. Maak gebruik van kortingsacties

Er zijn verschillende kortingsacties beschikbaar waarmee je kunt besparen op de prijs van kaartjes voor de Efteling. Zo bieden sommige supermarkten en winkels kortingsbonnen aan die je kunt inleveren bij de kassa van het park. Daarnaast zijn er ook websites die kortingscodes aanbieden waarmee je korting kunt krijgen op de prijs van kaartjes.

4. Boek een arrangement

Als je een weekendje weg wilt naar de Efteling, kan het voordeliger zijn om een arrangement te boeken. Veel hotels bieden arrangementen aan waarbij je niet alleen overnacht in het hotel, maar ook toegang hebt tot het park. Deze arrangementen zijn vaak voordeliger dan het boeken van een los kaartje en een hotelkamer.

5. Neem je eigen eten en drinken mee

De prijzen van eten en drinken in de Efteling kunnen behoorlijk hoog zijn. Als je wilt besparen op de kosten, kun je overwegen om je eigen eten en drinken mee te nemen naar het park. De Efteling staat toe dat bezoekers hun eigen eten en drinken meenemen, zolang het geen alcoholische dranken of glaswerk betreft.

Conclusie

De prijs van kaartjes voor de Efteling kan behoorlijk hoog zijn, maar er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Door je kaartjes online te kopen, het park te bezoeken op een rustige dag, gebruik te maken van kortingsacties, een arrangement te boeken of je eigen eten en drinken mee te nemen, kun je flink besparen op de prijs van kaartjes. Zo kun je optimaal genieten van alle attracties en shows die de Efteling te bieden heeft, zonder dat het je een fortuin kost.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Openingstijden Efteling Maart 2022.

Plaats een reactie