Pinkeltje in de Efteling

Pinkeltje is een bekend figuur uit de Nederlandse kinderboekenreeks geschreven door Dick Laan. Het personage is een kabouter die allerlei avonturen beleeft in de natuur. In de Efteling is er een attractie gebaseerd op Pinkeltje, genaamd ‘Pinkeltje en de Schatkaart’.

Pinkeltje in de efteling

De attractie

De attractie ‘Pinkeltje en de Schatkaart’ is geopend in 2010 en bevindt zich in het Marerijk van de Efteling. Het is een interactieve attractie waarbij bezoekers in een bootje door verschillende scènes varen. De attractie is geschikt voor alle leeftijden.

De attractie begint bij het huisje van Pinkeltje, waar hij samen met zijn vrouw Pinkelotje woont. Vervolgens varen bezoekers langs verschillende scènes uit de boeken van Pinkeltje, zoals het kabouterdorp, het bos en de zee. Bij elke scène moeten bezoekers op zoek naar een schatkaartstukje. Deze schatkaartstukjes zijn verstopt in de scènes en moeten worden gevonden door op de juiste knoppen te drukken.

De attractie is mooi vormgegeven en zit vol met details. Zo zijn er verschillende kabouterhuisjes te zien en zijn er veel planten en bloemen te vinden. Ook zijn er verschillende dieren te zien, zoals konijnen, vogels en vissen.

De geschiedenis van Pinkeltje in de Efteling

De Efteling heeft al sinds de jaren ’70 een band met Pinkeltje. In 1978 werd er een Pinkeltje-speeltuin geopend in het park. Deze speeltuin was gebaseerd op de boeken van Pinkeltje en was vooral gericht op jonge kinderen.

In 2010 werd de attractie ‘Pinkeltje en de Schatkaart’ geopend. Deze attractie was een vervanging van de attractie ‘Gondoletta’, die sinds 1981 in het park te vinden was. Gondoletta was een rustige boottocht door het park, maar werd door veel bezoekers als saai ervaren. De Efteling besloot daarom om de attractie te vervangen door een interactieve attractie gebaseerd op Pinkeltje.

De populariteit van Pinkeltje in de Efteling

De attractie ‘Pinkeltje en de Schatkaart’ is populair bij jonge kinderen en hun ouders. De attractie is niet alleen leuk, maar ook educatief. Kinderen leren tijdens de attractie bijvoorbeeld over verschillende dieren en planten.

Ook buiten de attractie is Pinkeltje populair in de Efteling. Zo zijn er verschillende merchandise-producten te koop, zoals knuffels en boeken. Daarnaast is er een Pinkeltje-speurtocht te doen in het park, waarbij kinderen op zoek gaan naar verschillende kabouterhuisjes.

Conclusie

De attractie ‘Pinkeltje en de Schatkaart’ is een leuke en educatieve attractie in de Efteling. De attractie is geschikt voor alle leeftijden en zit vol met details. Ook buiten de attractie is Pinkeltje populair in het park, met verschillende merchandise-producten en een speurtocht. De Efteling heeft met deze attractie een mooie hommage gebracht aan het personage Pinkeltje uit de boeken van Dick Laan.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Oud en Nieuw: Een Magische Manier om het Jaar Af te Sluiten.

Plaats een reactie