Parkeren Efteling Gratis: Tips en Tricks

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Een dagje Efteling kan echter behoorlijk prijzig zijn, vooral als je ook nog eens moet betalen voor het parkeren. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de parkeerkosten. In dit artikel delen we onze tips en tricks voor gratis parkeren bij de Efteling.

Parkeren efteling gratis

1. Kom met het openbaar vervoer

De makkelijkste manier om te besparen op parkeerkosten is door met het openbaar vervoer naar de Efteling te komen. Het park heeft een eigen treinstation, Station Efteling, dat op loopafstand van de ingang ligt. Vanuit diverse steden in Nederland rijden er treinen naar Station Efteling. Ook kun je gebruik maken van de buslijnen die stoppen bij de Efteling.

2. Parkeer buiten het park

Als je toch met de auto naar de Efteling wilt komen, kun je ervoor kiezen om buiten het park te parkeren. Er zijn diverse parkeerplaatsen in de omgeving van de Efteling waar je gratis kunt parkeren. Vanaf daar kun je met de fiets of te voet naar het park gaan. Een voorbeeld van zo’n parkeerplaats is de P+R Transferium in Kaatsheuvel. Vanaf daar kun je met de gratis pendelbus naar de Efteling.

3. Maak gebruik van kortingsacties

Soms biedt de Efteling kortingsacties aan waarbij je gratis kunt parkeren. Houd de website van de Efteling en andere kortingswebsites in de gaten om op de hoogte te blijven van deze acties. Ook kun je soms bij supermarkten of tankstations kortingsbonnen vinden waarmee je gratis kunt parkeren bij de Efteling.

4. Kom buiten het hoogseizoen

Als je buiten het hoogseizoen naar de Efteling gaat, is de kans groter dat je gratis kunt parkeren. In het hoogseizoen is het namelijk drukker en zijn de parkeerplaatsen sneller vol. Door buiten het hoogseizoen te gaan, vermijd je niet alleen de drukte, maar bespaar je ook op parkeerkosten.

5. Maak gebruik van een abonnement

Als je regelmatig naar de Efteling gaat, kan het voordelig zijn om een abonnement te nemen. Met een abonnement kun je onbeperkt naar de Efteling en hoef je niet te betalen voor het parkeren. Ook krijg je korting op eten, drinken en souvenirs in het park. Een abonnement is al snel voordeliger dan losse tickets en parkeerkosten.

Conclusie

Er zijn diverse manieren om te besparen op parkeerkosten bij de Efteling. Door met het openbaar vervoer te komen, buiten het park te parkeren, gebruik te maken van kortingsacties, buiten het hoogseizoen te gaan of een abonnement te nemen, kun je flink wat geld besparen. Zo kun je optimaal genieten van een dagje Efteling zonder dat het je te veel kost.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Boekje: Een Magisch Souvenir van het Pretpark.

Plaats een reactie