Overnachten in een Efteling huisje

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers vanuit binnen- en buitenland. Na een dag vol avontuur en plezier in het park, is het natuurlijk heerlijk om te kunnen overnachten in de buurt. Een van de mogelijkheden is om te verblijven in een Efteling huisje. In dit artikel lees je alles over het overnachten in een Efteling huisje.

Overnachten efteling huisje

Wat is een Efteling huisje?

Een Efteling huisje is een vakantiehuisje dat gelegen is op het vakantiepark Efteling Bosrijk. Het vakantiepark is gelegen op loopafstand van de Efteling en biedt verschillende soorten accommodaties aan. Zo kun je er terecht voor een hotelkamer, een appartement of een vakantiehuisje. Het vakantiepark heeft een sprookjesachtige uitstraling en is volledig in de stijl van de Efteling gebouwd.

Welke soorten Efteling huisjes zijn er?

Op Efteling Bosrijk zijn verschillende soorten huisjes te vinden. Zo kun je er terecht voor een knusse 4-persoons boshuysje, maar ook voor een luxe 12-persoons familievilla. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten Efteling huisjes:

 • Boshuysje (4-persoons)
 • Bosrijkappartement (4-persoons)
 • Bosrijkhuys (6-persoons)
 • Familiekamer (6-persoons)
 • Familievilla (12-persoons)

Alle huisjes zijn voorzien van alle gemakken en hebben een eigen keuken, badkamer en toilet. Daarnaast beschikken de huisjes over een eigen terras of balkon.

Wat zijn de voordelen van overnachten in een Efteling huisje?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het overnachten in een Efteling huisje. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 • Je verblijft op loopafstand van de Efteling, waardoor je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer of de auto.
 • Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten van het vakantiepark, zoals het zwembad, de speeltuin en de restaurants.
 • Je hebt de mogelijkheid om zelf te koken in je eigen keuken, waardoor je kosten kunt besparen op eten en drinken.
 • Je hebt meer privacy dan wanneer je in een hotel verblijft.
 • Je kunt langer genieten van de Efteling, omdat je niet na een dag weer naar huis hoeft te gaan.

Hoe kun je een Efteling huisje boeken?

Je kunt een Efteling huisje boeken via de website van de Efteling. Op de website kun je aangeven welk type huisje je wilt boeken en op welke datum je wilt verblijven. Vervolgens kun je de beschikbaarheid bekijken en je boeking definitief maken. Het is aan te raden om tijdig te boeken, omdat de huisjes snel volgeboekt zijn.

Wat zijn de kosten van een Efteling huisje?

De kosten van een Efteling huisje zijn afhankelijk van het type huisje en de periode waarin je wilt verblijven. Over het algemeen geldt dat de kosten hoger zijn in het hoogseizoen en tijdens vakantieperiodes. Hieronder vind je een overzicht van de vanaf-prijzen per type huisje:

 • Boshuysje (4-persoons): vanaf € 199,- per nacht
 • Bosrijkappartement (4-persoons): vanaf € 219,- per nacht
 • Bosrijkhuys (6-persoons): vanaf € 299,- per nacht
 • Familiekamer (6-persoons): vanaf € 319,- per nacht
 • Familievilla (12-persoons): vanaf € 599,- per nacht

Naast de huurprijs dien je ook rekening te houden met bijkomende kosten, zoals toeristenbelasting en eventuele schoonmaakkosten.

Conclusie

Overnachten in een Efteling huisje is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je verblijft op loopafstand van de Efteling en kunt gebruik maken van alle faciliteiten van het vakantiepark. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf te koken en kun je genieten van meer privacy dan wanneer je in een hotel verblijft. Het is wel aan te raden om tijdig te boeken en rekening te houden met de kosten.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Anwb Ticket Efteling: De Voordelen en Mogelijkheden.

Plaats een reactie