Openingsuren Efteling: Alles wat je moet weten

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingsuren. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de openingsuren van de Efteling.

Openingsuren efteling

Algemene informatie over de Efteling

De Efteling is een attractiepark gelegen in Kaatsheuvel, Nederland. Het park opende zijn deuren in 1952 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire attractieparken in Europa. Het park heeft meer dan 40 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties, dark rides en shows.

Openingstijden van de Efteling

De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen is het park geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, maar er zijn uitzonderingen.

Winter Efteling

De Winter Efteling is een speciale editie van het park die plaatsvindt tijdens de wintermaanden. Tijdens de Winter Efteling zijn de openingstijden anders dan tijdens de rest van het jaar. Het park is dan geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is het park geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag en zondag is het park geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Zomer Efteling

Tijdens de zomermaanden zijn de openingstijden van de Efteling anders dan tijdens de rest van het jaar. Het park is dan geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag is het park geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdag is het park geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Feestdagen

Tijdens feestdagen zijn de openingstijden van de Efteling vaak anders dan tijdens de rest van het jaar. Het park is bijvoorbeeld geopend op eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag. Tijdens deze dagen zijn de openingstijden vaak langer dan normaal.

Extra informatie over de Efteling

Naast de openingstijden zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden als je de Efteling bezoekt. Hieronder vind je een aantal belangrijke zaken op een rijtje:

Entreekaarten

Als je de Efteling wilt bezoeken, heb je een entreekaart nodig. Deze kun je online kopen of bij de ingang van het park. Het is aan te raden om je entreekaart online te kopen, omdat je dan vaak korting krijgt en niet in de rij hoeft te staan bij de kassa.

Parkeergelegenheid

Als je met de auto naar de Efteling gaat, kun je parkeren op een van de parkeerterreinen bij het park. Het parkeren kost €12,50 per dag. Als je met de trein naar de Efteling gaat, kun je uitstappen bij station Efteling en vanaf daar lopen naar het park.

Attracties

De Efteling heeft meer dan 40 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties, dark rides en shows. Het is aan te raden om van tevoren een plattegrond van het park te bekijken en te bepalen welke attracties je wilt bezoeken. Op die manier kun je je tijd efficiënter indelen en hoef je niet in de rij te staan bij attracties die je niet interesseren.

Eten en drinken

De Efteling heeft een groot aantal restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het is aan te raden om van tevoren te bepalen waar je wilt eten, zodat je niet lang hoeft te zoeken naar een geschikte plek.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingsuren. De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Het is aan te raden om van tevoren een plattegrond van het park te bekijken en te bepalen welke attracties je wilt bezoeken. Op die manier kun je je tijd efficiënter indelen en hoef je niet in de rij te staan bij attracties die je niet interesseren. Vergeet ook niet om je entreekaart online te kopen en rekening te houden met de parkeergelegenheid als je met de auto naar de Efteling gaat. Met deze informatie ben je goed voorbereid op een dagje uit in de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Poncho: Blijf droog tijdens je dagje uit.

Plaats een reactie