Openingstijden Efteling: Alles wat je moet weten

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingstijden. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de openingstijden van de Efteling.

Openingstijden efteling

Openingstijden Efteling

De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen is de Efteling geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, maar er zijn uitzonderingen. Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden van de Efteling:

Winter Efteling

De Winter Efteling is een speciale editie van de Efteling die plaatsvindt tijdens de wintermaanden. Tijdens de Winter Efteling zijn de openingstijden anders dan tijdens de rest van het jaar. De Winter Efteling is geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is de Winter Efteling geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag is de Winter Efteling geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Zomer Efteling

De Zomer Efteling is de normale editie van de Efteling die plaatsvindt tijdens de zomermaanden. Tijdens de Zomer Efteling zijn de openingstijden anders dan tijdens de rest van het jaar. De Zomer Efteling is geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is de Zomer Efteling geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag is de Zomer Efteling geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Feestdagen

Tijdens feestdagen zijn de openingstijden van de Efteling vaak anders dan normaal. Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden van de Efteling tijdens feestdagen:

  • Kerstavond: 10.00 uur tot 18.00 uur
  • Eerste Kerstdag: 10.00 uur tot 20.00 uur
  • Tweede Kerstdag: 10.00 uur tot 20.00 uur
  • Oudjaarsdag: 10.00 uur tot 18.00 uur
  • Nieuwjaarsdag: 11.00 uur tot 18.00 uur
  • Pasen: 10.00 uur tot 20.00 uur
  • Hemelvaartsdag: 10.00 uur tot 20.00 uur
  • Pinksteren: 10.00 uur tot 20.00 uur

Extra informatie

Naast de reguliere openingstijden zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je de Efteling bezoekt. Hieronder vind je een overzicht van deze zaken:

Sluitingstijd attracties

Hoewel de Efteling tot een bepaalde tijd geopend is, sluiten de attracties vaak eerder. Dit heeft te maken met de tijd die nodig is om de attracties af te sluiten en schoon te maken. Het is daarom belangrijk om op tijd bij de attracties te zijn als je ze nog wilt bezoeken.

Wachttijden

De Efteling is een populaire attractiepark en het kan daarom druk zijn. Vooral in het hoogseizoen en tijdens feestdagen kunnen de wachttijden bij de attracties oplopen. Het is daarom verstandig om op rustige dagen te gaan of om gebruik te maken van FastPass, een systeem waarmee je de wachtrij kunt overslaan.

Avondopenstelling

Tijdens de Zomer Efteling is er een avondopenstelling op zaterdag. Dit betekent dat de Efteling langer geopend is dan normaal en dat er speciale avondshows en entertainment zijn. De avondopenstelling begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Sluitingsperiode

De Efteling is gesloten tijdens een bepaalde periode in het jaar voor onderhoudswerkzaamheden. Deze periode valt meestal in de maanden januari en februari. Het is daarom belangrijk om de website van de Efteling te raadplegen voordat je een bezoek plant.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingstijden. De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Het is daarom verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voordat je een bezoek plant. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de sluitingstijd van attracties, wachttijden, avondopenstelling en sluitingsperiode. Door op de hoogte te zijn van deze zaken, kun je optimaal genieten van je bezoek aan de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Winter Efteling: Een magische winterse ervaring.

Plaats een reactie