Opening Efteling 2021

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park is gelegen in Kaatsheuvel en biedt een breed scala aan attracties en shows voor jong en oud. Na een moeilijk jaar vanwege de coronapandemie, is het park eindelijk weer geopend voor het publiek. In dit artikel lees je alles over de opening van de Efteling in 2021.

Opening efteling 2021

Coronamaatregelen

Vanwege de coronapandemie zijn er een aantal maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Zo is het verplicht om vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren. Hierdoor kan het park het aantal bezoekers reguleren en drukte vermijden. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht in overdekte ruimtes en in attracties. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfectiezuilen en het regelmatig schoonmaken van attracties en toiletten.

Nieuwe attracties

De Efteling staat bekend om haar unieke attracties en shows. Ook in 2021 zijn er weer een aantal nieuwe attracties geopend. Zo is er de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, gebaseerd op het bekende Duitse verhaal van de twee kwajongens. De achtbaan heeft twee banen die naast elkaar lopen en waarbij de karretjes elkaar af en toe kruisen. Ook is er de nieuwe waterattractie ‘De Zes Zwanen’, gebaseerd op het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm. In deze attractie vaar je in een bootje door het sprookjesbos en beleef je het verhaal van de zes zwanen op een interactieve manier.

Shows en entertainment

Naast attracties biedt de Efteling ook een breed scala aan shows en entertainment. Zo is er de bekende Raveleijn-show, waarbij ridders te paard strijden tegen een draak. Ook is er de nieuwe show ‘Fabula’, waarbij je meegenomen wordt op een avontuurlijke reis door de natuur. Daarnaast zijn er verschillende straatartiesten en muzikanten die zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in het park.

Verblijfsmogelijkheden

Wil je langer genieten van de Efteling? Dan zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden in en rondom het park. Zo is er het Efteling Hotel, waar je kunt overnachten in een sprookjesachtige kamer. Ook zijn er verschillende vakantieparken in de buurt, zoals Vakantiepark Efteling Bosrijk en Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Hier kun je overnachten in een comfortabele accommodatie midden in de natuur.

Conclusie

De opening van de Efteling in 2021 is een feit en het park is weer geopend voor het publiek. Ondanks de coronamaatregelen is het park erin geslaagd om een veilige en gezellige omgeving te creëren voor haar bezoekers. Met nieuwe attracties, shows en entertainment is er genoeg te beleven voor jong en oud. Wil je langer genieten van de Efteling? Dan zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden in en rondom het park. Kortom, de Efteling is een must-visit voor iedereen die houdt van sprookjes, avontuur en gezelligheid.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over De Magische Klok Efteling: Een Betoverende Beleving.

Plaats een reactie