Ontstaan Efteling

De Efteling is een van de bekendste en meest geliefde attractieparken van Nederland. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar hoe is de Efteling eigenlijk ontstaan? In dit artikel duiken we in de geschiedenis van het park en ontdekken we hoe het allemaal begon.

Ontstaan efteling

De oorsprong van de Efteling

De Efteling werd opgericht in 1952 door de Nederlandse zakenman Anton Pieck en de pastoor van Kaatsheuvel, Willem Horden. Het idee voor het park ontstond tijdens een wandeling in het bosrijke gebied rondom Kaatsheuvel. Pieck en Horden waren beiden geïnspireerd door de sprookjesachtige sfeer van het bos en besloten om een attractiepark te bouwen dat deze sfeer zou uitstralen.

De eerste attractie die werd gebouwd was het Sprookjesbos, een wandelpad langs verschillende sprookjesfiguren uit de verhalen van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen. Het Sprookjesbos was meteen een groot succes en trok al snel duizenden bezoekers per dag.

Uitbreiding van het park

Na het succes van het Sprookjesbos besloot de Efteling om het park verder uit te breiden. In de jaren ’60 en ’70 werden er verschillende nieuwe attracties gebouwd, waaronder de Python, de eerste achtbaan van de Efteling, en de Droomvlucht, een darkride langs verschillende droomwerelden.

In de jaren ’80 en ’90 werd het park nog verder uitgebreid met attracties als de Fata Morgana, een boottocht langs verschillende oosterse taferelen, en de Vogel Rok, een indoor achtbaan met een Arabisch thema. Ook werd er een hotel gebouwd, zodat bezoekers meerdere dagen in het park konden verblijven.

De Efteling vandaag de dag

Vandaag de dag is de Efteling nog steeds een van de populairste attractieparken van Nederland. Het park heeft inmiddels meer dan 40 attracties en trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. Naast het Sprookjesbos en de Python zijn er nog vele andere bekende attracties, zoals de Baron 1898, Joris en de Draak en Symbolica.

De Efteling heeft ook verschillende prijzen gewonnen voor de kwaliteit van het park en de attracties. Zo werd het park in 2017 uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa door de Diamond ThemePark Awards.

Toekomstplannen

De Efteling blijft zich ontwikkelen en vernieuwen. Zo zijn er plannen voor een nieuwe achtbaan in het park, genaamd Max & Moritz. Deze achtbaan wordt gebouwd in het Duitse themagebied en zal geïnspireerd zijn op het bekende Duitse verhaal van de twee kwajongens Max en Moritz.

Ook wordt er gewerkt aan een nieuw themagebied, genaamd ‘Nest’, dat in het teken staat van de natuur en de verschillende dieren die daar leven. In dit gebied komen onder andere een nieuwe achtbaan en een interactieve darkride.

Conclusie

De Efteling is in de afgelopen 70 jaar uitgegroeid van een klein sprookjesbos tot een van de grootste en meest geliefde attractieparken van Europa. Het park blijft zich ontwikkelen en vernieuwen, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Of je nu op zoek bent naar spanning en sensatie of juist wilt genieten van de sprookjesachtige sfeer, de Efteling heeft voor ieder wat wils.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Jan van Haasteren en het Efteling Sprookjesbos.

Plaats een reactie