Nieuwste achtbaan Efteling: Max & Moritz

De Efteling heeft er weer een nieuwe attractie bij: Max & Moritz. Deze achtbaan is geopend op 20 juni 2020 en is de nieuwste aanwinst van het pretpark. Max & Moritz is een dubbele familieachtbaan die gebaseerd is op het bekende Duitse verhaal van de twee kwajongens Max en Moritz. In dit artikel lees je alles over de nieuwste achtbaan van de Efteling.

Nieuwste achtbaan efteling

De bouw van Max & Moritz

De bouw van Max & Moritz heeft ruim twee jaar geduurd. Het pretpark heeft maar liefst 15 miljoen euro geïnvesteerd in deze nieuwe attractie. De achtbaan is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. Het ontwerp van de achtbaan is geïnspireerd op het verhaal van Max en Moritz en past perfect bij de sfeer van het pretpark.

Max & Moritz is een dubbele achtbaan, wat betekent dat er twee banen naast elkaar zijn gebouwd. Beide banen hebben een lengte van 400 meter en zijn 7 meter hoog. De achtbaan heeft een capaciteit van 1000 personen per uur en is geschikt voor kinderen vanaf 1 meter lengte.

De rit van Max & Moritz

De rit van Max & Moritz is een unieke ervaring. De achtbaan heeft verschillende elementen die zorgen voor een spannende rit. Zo zijn er scherpe bochten, snelle drops en leuke hobbels. De achtbaan gaat niet over de kop, maar dat maakt de rit niet minder spectaculair.

De rit begint met een rustig stukje waarbij de trein langzaam omhoog wordt getakeld. Boven aangekomen gaat de trein meteen naar beneden en maakt een scherpe bocht. Daarna volgen er nog meer bochten en hobbels. De trein gaat ook door een tunnel en langs een waterval. De rit duurt ongeveer anderhalve minuut en is geschikt voor jong en oud.

De thematisering van Max & Moritz

De Efteling staat bekend om haar prachtige thematisering en ook Max & Moritz is hier geen uitzondering op. De achtbaan is volledig gethematiseerd naar het verhaal van Max en Moritz. Zo zijn er verschillende scènes uit het verhaal te zien langs de baan. Ook de wachtrij is volledig gethematiseerd en zorgt voor een leuke beleving voor de bezoekers.

De achtbaan is gelegen in het Duitse themagebied van de Efteling. Dit gebied is volledig gethematiseerd naar Duitsland en heeft een gezellige sfeer. Naast Max & Moritz zijn er nog meer attracties te vinden in dit gebied, zoals de Bobbaan en de Droomvlucht.

De reacties op Max & Moritz

Max & Moritz is nog maar net geopend, maar de reacties zijn nu al positief. Bezoekers zijn enthousiast over de thematisering en de rit van de achtbaan. Ook kinderen vinden de achtbaan geweldig en willen meteen nog een keer. De Efteling heeft met Max & Moritz weer een mooie toevoeging aan het pretpark gedaan.

Conclusie

Max & Moritz is de nieuwste achtbaan van de Efteling en is een leuke toevoeging aan het pretpark. De achtbaan is geschikt voor jong en oud en heeft een unieke thematisering. De rit van de achtbaan is spannend en zorgt voor een leuke beleving. Ben je binnenkort in de Efteling? Vergeet dan niet om een ritje te maken in Max & Moritz!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling aanbieding: bespaar geld op je dagje uit.

Plaats een reactie