Nieuwe attractie Efteling Symbolica

De Efteling heeft er weer een nieuwe attractie bij: Symbolica. Deze attractie is geopend in juli 2017 en is een ware belevenis voor jong en oud. Symbolica is een overdekte attractie waarbij bezoekers een magische reis maken door het paleis van koning Pardulfus.

Nieuwe attractie efteling symbolica

De attractie

Symbolica is een darkride, wat betekent dat bezoekers in een karretje door een overdekte attractie rijden. Tijdens de rit worden bezoekers meegenomen op een avontuurlijke reis door het paleis van koning Pardulfus. De attractie is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer 7 minuten.

De attractie is opgedeeld in drie verschillende routes: de muziektour, de heldentour en de schattentour. Elke route heeft zijn eigen verhaallijn en bezoekers kunnen zelf kiezen welke route ze willen volgen. Hierdoor is de attractie ook geschikt voor herhaalbezoek.

De techniek

Symbolica is een technisch hoogstandje. De attractie maakt gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van audio, video en special effects. Zo zijn er meer dan 100 bewegende figuren te zien en worden bezoekers meegenomen in een 3D-animatie. Ook is er gebruik gemaakt van geur- en rookeffecten om de beleving nog intenser te maken.

De attractie is gebouwd door het Nederlandse bedrijf Jora Vision, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van themaparken en attracties. Het ontwerp van Symbolica is gebaseerd op de sprookjesachtige wereld van de Efteling en past perfect in het thema van het park.

De wachtrij

De wachtrij van Symbolica is ook een beleving op zich. Bezoekers worden meegenomen door de verschillende kamers van het paleis en kunnen hier alvast een voorproefje krijgen van wat ze te wachten staat tijdens de rit. Ook zijn er interactieve elementen toegevoegd aan de wachtrij, zodat bezoekers zich niet hoeven te vervelen tijdens het wachten.

De wachttijd voor Symbolica kan oplopen tot meer dan een uur op drukke dagen. Om deze wachttijd te verminderen, heeft de Efteling een FastPass-systeem geïntroduceerd. Hiermee kunnen bezoekers een tijdslot reserveren voor de attractie, zodat ze niet in de rij hoeven te staan.

De reacties

Symbolica is een populaire attractie bij bezoekers van de Efteling. Veel mensen zijn onder de indruk van de techniek en de beleving die de attractie biedt. Ook de verschillende routes zorgen ervoor dat de attractie geschikt is voor herhaalbezoek.

Er zijn echter ook kritische geluiden te horen. Zo vinden sommige bezoekers de wachttijd te lang en de attractie te kort. Ook zijn er mensen die de attractie niet geschikt vinden voor jonge kinderen, vanwege de duistere sfeer en de soms enge figuren.

Conclusie

Symbolica is een mooie toevoeging aan het attractieaanbod van de Efteling. De attractie biedt een unieke beleving en is geschikt voor alle leeftijden. De techniek en de thematisering zijn van hoog niveau en maken de attractie tot een ware belevenis. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de lange wachttijden op drukke dagen en de soms duistere sfeer van de attractie.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Kerstbal: Een Magische Toevoeging aan je Kerstboom.

Plaats een reactie