Mini Efteling: Een magische wereld voor jong en oud

De Mini Efteling is een kleinere versie van het bekende pretpark de Efteling. Het park is gelegen in het Brabantse dorpje Nieuwkuijk en biedt een magische wereld voor jong en oud. Het park is opgericht in 1984 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire attractie voor gezinnen, schoolreisjes en verjaardagsfeestjes.

Mini efteling

Attracties

De Mini Efteling heeft een groot aantal attracties die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Hieronder vind je een overzicht van de populairste attracties:

  • Holle Bolle Gijs: Deze bekende figuur uit de Efteling is ook te vinden in de Mini Efteling. Kinderen kunnen hun afval in zijn mond gooien en hij zal het meteen opeten.
  • Draaimolen: Een klassieke draaimolen waar kinderen op kunnen zitten en rondjes kunnen draaien.
  • Spookhuis: Een spannend spookhuis waar kinderen doorheen kunnen lopen en allerlei enge figuren tegenkomen.
  • Mini Reuzenrad: Een klein reuzenrad waar kinderen in kunnen zitten en van het uitzicht kunnen genieten.
  • Mini Zweefmolen: Een kleine zweefmolen waar kinderen in kunnen zitten en rondjes kunnen zweven.
  • Mini Trein: Een kleine trein die door het park rijdt en kinderen meeneemt op een ritje.

Entertainment

Naast de attracties biedt de Mini Efteling ook verschillende vormen van entertainment. Zo zijn er regelmatig optredens van clowns en goochelaars en kunnen kinderen geschminkt worden als hun favoriete sprookjesfiguur. Ook is er een speeltuin waar kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Openingstijden en prijzen

De Mini Efteling is geopend van april tot en met oktober. De openingstijden variëren per maand, dus het is verstandig om de website te raadplegen voor de actuele openingstijden. De prijzen voor een dagje Mini Efteling zijn zeer betaalbaar. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar en volwassenen geldt een entreeprijs van € 8,50 per persoon.

Conclusie

De Mini Efteling is een geweldige attractie voor gezinnen met jonge kinderen. Het park biedt een magische wereld vol sprookjesfiguren en attracties die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. De prijzen zijn zeer betaalbaar en er is voldoende entertainment om de hele dag door te brengen. Een bezoek aan de Mini Efteling is dan ook zeker de moeite waard!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Tijdslot Efteling: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?.

Plaats een reactie