Mini Efteling Nieuwkuijk: Een magische wereld voor jong en oud

De Mini Efteling in Nieuwkuijk is een magische wereld voor jong en oud. Het is een kleinschalige versie van de bekende Efteling in Kaatsheuvel, maar dan op een schaal die perfect is voor kinderen. Het park is gelegen in het Brabantse Nieuwkuijk en is een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. In dit artikel lees je alles over de Mini Efteling in Nieuwkuijk.

Mini efteling nieuwkuijk

De geschiedenis van de Mini Efteling

De Mini Efteling is ontstaan uit een hobby van de eigenaar van het park, Harrie van der Putten. Hij begon in 1987 met het bouwen van een miniatuurversie van de Efteling in zijn achtertuin. Al snel groeide zijn hobby uit tot een volwaardig park, dat inmiddels al meer dan 30 jaar bestaat.

De Mini Efteling is in de loop der jaren flink uitgebreid. Er zijn diverse attracties bijgekomen en het park heeft een eigen sprookjesbos met bekende sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en Hans en Grietje. Ook is er een speeltuin en een restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Attracties in de Mini Efteling

De Mini Efteling heeft diverse attracties die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Hieronder vind je een overzicht van de attracties:

  • Holle Bolle Gijs: Deze bekende figuur uit de Efteling is ook te vinden in de Mini Efteling. Kinderen kunnen hier papier in de mond van Holle Bolle Gijs stoppen, die het vervolgens opeet.
  • Draaimolen: Een klassieke draaimolen waar kinderen in kunnen zitten en rondjes kunnen draaien.
  • Mini Reuzenrad: Een klein reuzenrad waar kinderen in kunnen zitten en van het uitzicht kunnen genieten.
  • Mini Zweefmolen: Een zweefmolen waar kinderen in kunnen zitten en rondjes kunnen zweven.
  • Mini Trein: Een treintje dat door het park rijdt en kinderen meeneemt op een rondrit.
  • Mini Schommelschip: Een schommelschip waar kinderen in kunnen zitten en heen en weer kunnen schommelen.
  • Mini Piratenschip: Een piratenschip waar kinderen in kunnen klimmen en klauteren.

Het sprookjesbos

Het sprookjesbos is een van de hoogtepunten van de Mini Efteling. Hier vind je bekende sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en Hans en Grietje. De sprookjesfiguren zijn op schaal nagemaakt en zien er prachtig uit. Kinderen kunnen hier rondlopen en zich wanen in een sprookjeswereld.

Naast de bekende sprookjesfiguren zijn er ook minder bekende sprookjes te vinden in het sprookjesbos. Zo is er bijvoorbeeld het sprookje van De Kikkerkoning en De Wolf en de Zeven Geitjes. Het sprookjesbos is een leuke en educatieve manier om kinderen kennis te laten maken met sprookjes.

Praktische informatie

De Mini Efteling is geopend van april tot en met oktober. De openingstijden variëren per maand, dus het is verstandig om de website van de Mini Efteling te raadplegen voor actuele informatie. De entreeprijs bedraagt € 9,50 per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Mini Efteling. Het park is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station ‘s-Hertogenbosch rijdt er een bus naar Nieuwkuijk. Vanaf daar is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de Mini Efteling.

Conclusie

De Mini Efteling in Nieuwkuijk is een magische wereld voor jong en oud. Het park is kleinschalig, maar biedt genoeg attracties en bezienswaardigheden om een hele dag te vermaken. Het sprookjesbos is een hoogtepunt van het park en is een leuke en educatieve manier om kinderen kennis te laten maken met sprookjes. De Mini Efteling is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die op zoek zijn naar een leuk dagje uit.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling entreeprijs: wat kost een dagje uit in de Efteling?.

Plaats een reactie