Mijn Rooster Efteling: Alles wat je moet weten over werken bij de Efteling

Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende baan, dan is werken bij de Efteling misschien wel iets voor jou. De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Europa en biedt een breed scala aan banen, van attractiebediener tot horecamedewerker en van entertainer tot technicus. Maar hoe ziet een werkdag bij de Efteling er eigenlijk uit en hoe kun je je rooster bekijken? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over werken bij de Efteling en hoe je jouw rooster kunt bekijken.

Mijn rooster efteling

Werken bij de Efteling

De Efteling is een van de grootste werkgevers van Nederland en biedt werk aan meer dan 3.000 medewerkers. Het attractiepark is het hele jaar geopend en heeft daarom ook het hele jaar door personeel nodig. De meeste medewerkers werken in de zomermaanden, wanneer het park het drukst is, maar er zijn ook veel medewerkers die het hele jaar door werken.

Werken bij de Efteling is een unieke ervaring. Het attractiepark heeft een bijzondere sfeer en er is altijd wel iets te doen. Als medewerker ben je onderdeel van een groot team en werk je samen met collega’s uit verschillende afdelingen. Je hebt veel contact met gasten en zorgt ervoor dat zij een onvergetelijke dag hebben in de Efteling.

Soorten banen bij de Efteling

De Efteling biedt een breed scala aan banen, van attractiebediener tot horecamedewerker en van entertainer tot technicus. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende afdelingen en functies:

Attracties

 • Attractiebediener
 • Operator
 • Technicus

Horeca

 • Horecamedewerker
 • Kok
 • Barmedewerker

Entertainment

 • Entertainer
 • Theatermedewerker
 • Decorbouwer

Winkel

 • Winkelmedewerker
 • Kassamedewerker
 • Visual merchandiser

Hoe ziet een werkdag bij de Efteling eruit?

Een werkdag bij de Efteling kan er voor iedereen anders uitzien, afhankelijk van de afdeling en functie waar je werkt. Over het algemeen beginnen de meeste medewerkers hun dag met een briefing, waarin de belangrijkste zaken van de dag worden besproken. Vervolgens ga je aan de slag op jouw afdeling en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Als attractiebediener zorg je ervoor dat de attractie veilig en soepel verloopt. Je controleert de veiligheid van de attractie en helpt gasten bij het instappen en uitstappen. Als horecamedewerker zorg je ervoor dat gasten kunnen genieten van een hapje en drankje. Je neemt bestellingen op, bereidt eten en drinken en zorgt ervoor dat de horecagelegenheid er netjes uitziet. Als entertainer zorg je voor vermaak en plezier bij de gasten. Je speelt een rol in een show of parade en zorgt ervoor dat de gasten zich vermaken.

Aan het einde van de dag is er vaak nog een evaluatie, waarin de dag wordt besproken en eventuele verbeterpunten worden aangegeven. Vervolgens sluit je de attractie, horecagelegenheid of winkel af en ga je naar huis.

Hoe kan ik mijn rooster bekijken?

Als medewerker van de Efteling kun je jouw rooster bekijken via het online roosterportaal. Hier kun je zien op welke dagen en tijden je moet werken en kun je ook je beschikbaarheid doorgeven. Het roosterportaal is toegankelijk via de website van de Efteling en je hebt een persoonlijke inlogcode nodig om in te loggen.

Als je jouw rooster bekijkt, is het belangrijk om goed te letten op de dagen en tijden waarop je moet werken. Het kan namelijk voorkomen dat je op verschillende tijden moet werken en dat je soms ook in het weekend moet werken. Het is daarom belangrijk om je rooster goed te plannen en eventuele afspraken buiten werktijd hierop af te stemmen.

Conclusie

Werken bij de Efteling is een unieke ervaring en biedt veel mogelijkheden. Of je nu wilt werken als attractiebediener, horecamedewerker, entertainer of winkelmedewerker, er is altijd wel een functie die bij jou past. Als medewerker van de Efteling heb je veel contact met gasten en zorg je ervoor dat zij een onvergetelijke dag hebben in het attractiepark. Het is belangrijk om goed te letten op je rooster en eventuele afspraken hierop af te stemmen. Zo kun je optimaal genieten van je werk bij de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Hotel Bosrijk Efteling: Een magisch verblijf in het hart van de Efteling.

Plaats een reactie