Met de trein naar de Efteling

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar de Efteling te gaan, maar wist je dat het ook mogelijk is om met de trein te reizen? In dit artikel lees je alles over het reizen met de trein naar de Efteling.

Met de trein naar de efteling

Waar vertrekken de treinen?

Er vertrekken treinen vanuit verschillende steden in Nederland naar de Efteling. De meest voor de hand liggende optie is om te vertrekken vanuit station Tilburg. Vanaf hier rijden er rechtstreekse treinen naar station Efteling, dat op slechts 10 minuten loopafstand van de ingang van het park ligt. Ook vanuit station ‘s-Hertogenbosch en station Breda vertrekken treinen naar de Efteling.

Welke treinen rijden er naar de Efteling?

De treinen die naar de Efteling rijden zijn van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het gaat hierbij om intercitytreinen en sprinters. De intercitytreinen rijden rechtstreeks vanuit Tilburg naar station Efteling. De sprinters stoppen onderweg op verschillende stations, waaronder station ‘s-Hertogenbosch en station Breda.

Hoe vaak rijden de treinen?

De treinen naar de Efteling rijden meerdere keren per uur. Vanuit Tilburg vertrekt er ongeveer elke 20 minuten een intercitytrein naar station Efteling. Vanuit ‘s-Hertogenbosch en Breda vertrekken er meerdere sprinters per uur naar de Efteling.

Hoe lang duurt de treinreis?

De treinreis naar de Efteling duurt, afhankelijk van waar je vertrekt, tussen de 10 en 30 minuten. Vanuit Tilburg ben je in slechts 10 minuten op station Efteling. Vanuit ‘s-Hertogenbosch en Breda duurt de treinreis iets langer, omdat deze treinen onderweg op meerdere stations stoppen.

Hoeveel kost een treinkaartje naar de Efteling?

De kosten voor een treinkaartje naar de Efteling zijn afhankelijk van waar je vertrekt en welk type trein je neemt. Een enkele reis vanuit Tilburg kost ongeveer € 4,-. Vanuit ‘s-Hertogenbosch en Breda zijn de kosten iets hoger, omdat hier meerdere stations onderweg worden aangedaan. Een enkele reis vanuit ‘s-Hertogenbosch kost ongeveer € 6,- en vanuit Breda ongeveer € 7,-.

Voordelen van reizen met de trein naar de Efteling

Er zijn verschillende voordelen aan het reizen met de trein naar de Efteling. Zo hoef je geen parkeerkosten te betalen en hoef je niet op zoek naar een parkeerplek. Daarnaast is het reizen met de trein vaak sneller dan met de auto, omdat je geen last hebt van files. Ook is het reizen met de trein milieuvriendelijker dan met de auto.

Conclusie

Reizen met de trein naar de Efteling is een goede optie voor mensen die geen zin hebben om met de auto te gaan. Er vertrekken meerdere treinen per uur vanuit verschillende steden in Nederland en de treinreis duurt niet lang. Daarnaast zijn er verschillende voordelen aan het reizen met de trein, zoals het vermijden van parkeerkosten en files. Kortom, als je naar de Efteling gaat, overweeg dan zeker om met de trein te reizen!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Entreeprijzen Efteling: Wat zijn de kosten en is het de moeite waard?.

Plaats een reactie