Max & Moritz Efteling: Een spannende rit door het Duitse platteland

Max & Moritz is een van de nieuwste attracties in de Efteling. Deze achtbaan is gebaseerd op het bekende Duitse verhaal van Max & Moritz, geschreven door Wilhelm Busch. In deze attractie maak je een spannende rit door het Duitse platteland, waarbij je verschillende avonturen beleeft. In dit artikel lees je alles over Max & Moritz Efteling.

Max & moritz efteling

De geschiedenis van Max & Moritz

Max & Moritz is een bekend Duits verhaal dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1865. Het verhaal gaat over twee kwajongens die allerlei streken uithalen in hun dorp. Zo stelen ze appels, maken ze de kippen van de buurman los en zetten ze een zak meel op de trap van de schoolmeester. Uiteindelijk worden ze gestraft voor hun streken en belanden ze in een molen, waar ze vermalen worden tot meel.

Het verhaal van Max & Moritz is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klassieker in de Duitse literatuur. Het is meerdere malen verfilmd en bewerkt tot toneelstukken en musicals. Ook in de Efteling is het verhaal van Max & Moritz nu te beleven in de gelijknamige attractie.

De attractie

Max & Moritz is een achtbaan die geschikt is voor het hele gezin. De attractie is gelegen in het Duitse themagebied van de Efteling en heeft een lengte van 400 meter. Tijdens de rit maak je verschillende bochten, hellingen en afdalingen, waarbij je een snelheid van maximaal 36 kilometer per uur bereikt.

De attractie is gebouwd in de vorm van een oude Duitse molen en heeft twee verschillende banen: de Max-baan en de Moritz-baan. Beide banen hebben hun eigen verhaal en avonturen. Zo maak je op de Max-baan een rit door het dorp, waarbij je onder andere door een bakkerij en een slagerij rijdt. Op de Moritz-baan maak je een rit door het bos, waarbij je onder andere langs een bijenkorf en een visvijver rijdt.

De attractie is geschikt voor kinderen vanaf 1 meter en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor de allerkleinsten is er een speciale kinderwagenbaan, waarbij ze in een karretje door een klein parcours rijden.

De thematisering

Zoals we van de Efteling gewend zijn, is ook Max & Moritz tot in de kleinste details thematisch uitgewerkt. Het hele gebied rondom de attractie ademt de sfeer van een Duits dorpje. Zo staan er oude vakwerkhuizen, is er een dorpsplein met een fontein en zijn er verschillende winkeltjes en eetgelegenheden.

Ook de attractie zelf is tot in de kleinste details uitgewerkt. Zo zijn de karretjes waarin je rijdt vormgegeven als oude houten tonnen en zijn er verschillende animatronics te zien tijdens de rit. Zo zie je onder andere Max & Moritz die appels stelen en een boer die zijn kippen probeert te redden.

De wachtrij

De wachtrij van Max & Moritz is ook helemaal in stijl van het Duitse dorpje. Zo loop je langs verschillende vakwerkhuizen en kom je onderweg verschillende animatronics tegen. Ook is er een interactieve speelruimte voor kinderen, waarbij ze onder andere appels kunnen stelen en kippen kunnen loslaten.

De wachttijd voor Max & Moritz kan op drukke dagen oplopen tot meer dan een uur. Gelukkig is er tijdens het wachten genoeg te zien en te beleven, waardoor de tijd snel voorbij gaat.

Conclusie

Max & Moritz is een leuke en spannende attractie in de Efteling. De attractie is geschikt voor het hele gezin en biedt genoeg avontuur voor jong en oud. De thematisering is tot in de kleinste details uitgewerkt, waardoor je je echt waant in een Duits dorpje. De wachtrij kan op drukke dagen wel lang zijn, maar gelukkig is er genoeg te zien en te beleven tijdens het wachten.

Ben jij al in Max & Moritz geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in de reacties!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling korting ANWB: bespaar op je dagje uit!.

Plaats een reactie