Looopings Wachttijden Efteling

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de grootste uitdagingen voor de Efteling is het beheersen van de wachttijden bij de attracties. Een van de meest populaire attracties in de Efteling zijn de looopings, die bekend staan om hun hoge snelheden en spectaculaire loopings. In dit artikel gaan we dieper in op de wachttijden bij de looopings in de Efteling en hoe de Efteling deze probeert te beheersen.

Looopings wachttijden efteling

De populariteit van de looopings

De looopings zijn een van de meest populaire attracties in de Efteling en trekken jaarlijks duizenden bezoekers. De attractie bestaat uit twee achtbanen die naast elkaar lopen en waarbij de treinen elkaar op verschillende momenten kruisen. De achtbanen zijn gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer en zijn in 2015 geopend. De looopings zijn de snelste en hoogste achtbanen van de Efteling en hebben een topsnelheid van 90 kilometer per uur en een hoogte van 37,5 meter.

De looopings zijn niet alleen populair vanwege hun snelheid en hoogte, maar ook vanwege de spectaculaire loopings. De achtbanen maken in totaal drie loopings en een zogenaamde “heartline roll”, waarbij de trein over de kop gaat terwijl de passagiers op hun rug liggen. Dit zorgt voor een unieke en intense ervaring die veel achtbaanliefhebbers aantrekt.

De wachttijden bij de looopings

Vanwege de populariteit van de looopings kunnen de wachttijden bij deze attractie behoorlijk oplopen. Op drukke dagen kan de wachttijd oplopen tot meer dan een uur, wat voor veel bezoekers een teleurstelling kan zijn. De Efteling probeert de wachttijden bij de looopings te beheersen door verschillende maatregelen te nemen.

Single riders

Een van de maatregelen die de Efteling heeft genomen om de wachttijden bij de looopings te beheersen is het invoeren van single riders. Dit betekent dat er bij de looopings een aparte rij is voor mensen die alleen in de achtbaan willen zitten. Op deze manier kan de Efteling de treinen beter vullen en worden er minder plekken onbenut gelaten. Dit zorgt voor kortere wachttijden voor zowel de single riders als de reguliere bezoekers.

Fastpass

Een andere maatregel die de Efteling heeft genomen om de wachttijden bij de looopings te beheersen is het invoeren van de Fastpass. Dit is een systeem waarbij bezoekers tegen betaling een ticket kunnen kopen waarmee ze de wachtrij kunnen overslaan. Op deze manier kunnen bezoekers sneller in de attractie en worden de wachttijden voor de reguliere bezoekers korter. Het nadeel van de Fastpass is dat het alleen beschikbaar is voor een beperkt aantal bezoekers per dag en dat het behoorlijk prijzig kan zijn.

Virtual queue

Een derde maatregel die de Efteling heeft genomen om de wachttijden bij de looopings te beheersen is het invoeren van de virtual queue. Dit is een systeem waarbij bezoekers via een app een tijdslot kunnen reserveren voor de attractie. Op deze manier hoeven bezoekers niet in de rij te staan en kunnen ze op een later tijdstip terugkomen om de attractie te bezoeken. Dit zorgt voor kortere wachttijden en meer flexibiliteit voor de bezoekers. Het nadeel van de virtual queue is dat het alleen beschikbaar is voor een beperkt aantal bezoekers per dag en dat het gebruik van de app niet voor iedereen even makkelijk is.

Conclusie

De looopings zijn een van de populairste attracties in de Efteling en trekken jaarlijks duizenden bezoekers. De wachttijden bij deze attractie kunnen behoorlijk oplopen, maar de Efteling heeft verschillende maatregelen genomen om deze te beheersen. Door het invoeren van single riders, Fastpass en virtual queue probeert de Efteling de wachttijden te verkorten en de bezoekerservaring te verbeteren. Het is echter belangrijk om te beseffen dat deze maatregelen niet voor iedereen even geschikt zijn en dat het nog steeds druk kan zijn bij de looopings op drukke dagen. Desondanks blijven de looopings een van de meest spectaculaire attracties in de Efteling en een must-see voor achtbaanliefhebbers.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Entreeprijzen Efteling: Wat zijn de kosten en is het de moeite waard?.

Plaats een reactie