Looopings Efteling: De spannendste attracties van het park

De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en attracties voor jong en oud. Maar voor de echte waaghalzen zijn er ook een aantal spectaculaire attracties te vinden, waaronder de looopings Efteling.

Looopings efteling

Wat zijn looopings?

Looopings zijn achtbaan-elementen waarbij de trein volledig over de kop gaat. Dit zorgt voor een sensationele ervaring en een flinke dosis adrenaline. De Efteling heeft twee attracties met looopings: Baron 1898 en Python.

Baron 1898

Baron 1898 is een van de nieuwste attracties van de Efteling en opende in 2015. De achtbaan is gebouwd rondom het verhaal van een groep mijnwerkers die op zoek zijn naar goud. De attractie begint met een steile klim van 37,5 meter hoog, waarna de trein met een snelheid van 90 kilometer per uur naar beneden stort. Vervolgens gaat de trein door twee looopings en een kurkentrekker, voordat hij weer veilig tot stilstand komt.

Baron 1898 is niet alleen een spannende attractie, maar ook een visueel spektakel. De achtbaan is prachtig vormgegeven en de wachtrij is een attractie op zich. Bezoekers worden meegenomen door de mijngangen en krijgen een kijkje in het leven van de mijnwerkers.

Python

Python is een van de oudste attracties van de Efteling en opende al in 1981. De achtbaan heeft een lengte van 750 meter en gaat twee keer over de kop. Python was destijds een van de eerste achtbanen in Europa met looopings en heeft daarmee een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de achtbaanindustrie.

Hoewel Python inmiddels een klassieker is geworden, blijft de attractie populair bij bezoekers. De achtbaan heeft een nostalgische uitstraling en biedt nog steeds een spannende rit. In 2018 heeft Python een grote renovatie ondergaan, waarbij onder andere de treinen en de baan zijn vernieuwd.

Andere spannende attracties in de Efteling

Naast Baron 1898 en Python zijn er nog meer attracties in de Efteling die de adrenaline doen stromen. Hieronder een overzicht:

  • Vogel Rok: een indoor achtbaan met een duistere sfeer en special effects.
  • Joris en de Draak: een houten achtbaan waarbij twee treinen het tegen elkaar opnemen.
  • De Vliegende Hollander: een waterachtbaan met een verhaal gebaseerd op de legende van het spookschip.
  • De Bob: een bobsleebaan waarbij de trein door scherpe bochten en over hobbels gaat.

Naast deze attracties zijn er nog talloze andere attracties en shows te vinden in de Efteling. Het park is geschikt voor jong en oud en biedt voor ieder wat wils.

Conclusie

De Efteling is niet alleen een sprookjesachtig park, maar heeft ook een aantal spannende attracties in huis. De looopings Efteling, Baron 1898 en Python, zijn absolute aanraders voor de echte waaghalzen. Maar ook de andere attracties in het park bieden genoeg spanning en sensatie. Een bezoek aan de Efteling is dan ook een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Rolstoel: Geniet van de Efteling zonder beperkingen.

Plaats een reactie