Lange Jan Efteling: De Toren Die Al Sinds 1984 De Hemel In Reikt

De Efteling is een van de meest populaire pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de iconische attracties van het park is de Lange Jan, een toren die al sinds 1984 de hemel in reikt. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, de techniek en de ervaring van deze bijzondere attractie.

Lange jan efteling

Geschiedenis van de Lange Jan

De Lange Jan is ontworpen door Ton van de Ven, een van de bekendste ontwerpers van de Efteling. Het idee voor de toren ontstond in de jaren ’70, toen de Efteling op zoek was naar een nieuwe attractie die de skyline van het park zou veranderen. Van de Ven kwam met het idee voor een toren die hoog boven het park uit zou steken en waar bezoekers in konden worden meegenomen voor een spectaculair uitzicht.

De bouw van de Lange Jan begon in 1983 en duurde ongeveer een jaar. De toren is 45 meter hoog en heeft een diameter van 12 meter. Het ontwerp van de toren is geïnspireerd op de middeleeuwse torens die vroeger werden gebruikt om de stad te verdedigen. De toren is gebouwd van beton en staal en heeft een opvallende rode kleur.

Techniek van de Lange Jan

De Lange Jan is geen gewone toren, maar een zogenaamde vrijevaltoren. Dit betekent dat de bezoekers in een cabine omhoog worden getakeld en vervolgens met hoge snelheid naar beneden vallen. De cabine wordt opgetakeld door middel van een kabelsysteem dat wordt aangedreven door een elektromotor. Als de cabine bovenin de toren is aangekomen, wordt het kabelsysteem losgelaten en valt de cabine met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur naar beneden.

De vrijevaltoren is een van de meest spectaculaire attracties in de Efteling en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De techniek achter de Lange Jan is zeer geavanceerd en zorgt voor een unieke ervaring voor de bezoekers.

Ervaring van de Lange Jan

De Lange Jan is een attractie die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees. De toren is 45 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht over het park en de omgeving. Als de cabine bovenin de toren is aangekomen, wordt er een kort moment van stilte gecreëerd voordat de cabine met hoge snelheid naar beneden valt. Dit zorgt voor een unieke ervaring die veel bezoekers niet snel zullen vergeten.

De Lange Jan is een van de populairste attracties in de Efteling en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De attractie is geschikt voor zowel jong als oud en biedt een unieke ervaring die nergens anders te vinden is.

Conclusie

De Lange Jan is een van de meest iconische attracties van de Efteling en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De toren is ontworpen door Ton van de Ven en is gebouwd in 1984. De toren is 45 meter hoog en heeft een diameter van 12 meter. De Lange Jan is een vrijevaltoren en biedt een unieke ervaring voor de bezoekers. Als de cabine bovenin de toren is aangekomen, valt deze met hoge snelheid naar beneden. De Lange Jan is een attractie die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees, maar biedt een spectaculair uitzicht over het park en de omgeving. De attractie is geschikt voor zowel jong als oud en is een van de populairste attracties van de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Wachtrijen Efteling: Hoe maak je het wachten leuker?.

Plaats een reactie