Kaartjes voor de Efteling: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties en shows voor jong en oud. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten welke kaartjes er beschikbaar zijn en hoe je deze kunt kopen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kaartjes voor de Efteling.

Kaartjes voor de efteling

Soorten kaartjes

Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar voor de Efteling, afhankelijk van je wensen en behoeften. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende kaartjes:

 • Dagkaart: met een dagkaart heb je toegang tot het park voor één dag. Deze kaartjes zijn online te koop via de website van de Efteling of bij de kassa van het park.
 • Abonnement: als je regelmatig de Efteling bezoekt, kan een abonnement voordelig zijn. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en krijg je korting op andere attractieparken en evenementen.
 • Arrangement: als je een compleet dagje uit wilt, kun je kiezen voor een arrangement. Hierbij zijn bijvoorbeeld een overnachting, ontbijt en toegang tot het park inbegrepen.
 • Evenementenkaartje: de Efteling organiseert regelmatig speciale evenementen, zoals de Winter Efteling of de Zomeravonden. Voor deze evenementen zijn aparte kaartjes verkrijgbaar.

Prijzen en kortingen

De prijzen van kaartjes voor de Efteling variëren afhankelijk van het type kaartje en de leeftijd van de bezoeker. Hieronder vind je een overzicht van de actuele prijzen:

 • Dagkaart volwassene (vanaf 13 jaar): € 45,-
 • Dagkaart kind (4 t/m 12 jaar): € 40,-
 • Abonnement volwassene (vanaf 13 jaar): € 200,-
 • Abonnement kind (4 t/m 12 jaar): € 170,-
 • Arrangementen: prijzen variëren afhankelijk van het type arrangement en de periode waarin je wilt boeken.
 • Evenementenkaartjes: prijzen variëren afhankelijk van het evenement.

Er zijn verschillende kortingen beschikbaar voor kaartjes voor de Efteling. Zo krijgen kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang tot het park. Daarnaast zijn er kortingen voor groepen vanaf 20 personen en kun je korting krijgen als je online je kaartjes koopt. Ook zijn er regelmatig acties en aanbiedingen beschikbaar, bijvoorbeeld via supermarkten of online ticketverkoopplatforms.

Waar kaartjes kopen

Je kunt kaartjes voor de Efteling op verschillende manieren kopen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 • Online via de website van de Efteling: hier kun je eenvoudig kaartjes bestellen en betalen met iDeal, creditcard of PayPal. Je ontvangt de kaartjes per e-mail en kunt ze uitprinten of op je smartphone laten zien bij de ingang van het park.
 • Bij de kassa van het park: als je liever ter plaatse kaartjes koopt, kun je terecht bij de kassa van de Efteling. Hier kun je betalen met contant geld, pinpas of creditcard.
 • Bij andere verkooppunten: kaartjes voor de Efteling zijn ook verkrijgbaar bij diverse andere verkooppunten, zoals supermarkten, tankstations en online ticketverkoopplatforms. Let wel op dat de prijzen en voorwaarden bij deze verkooppunten kunnen verschillen.

Tips voor een geslaagd dagje Efteling

Om optimaal te genieten van je dagje Efteling, hebben we nog enkele tips voor je:

 • Kom op tijd: de Efteling is een populaire attractie en kan druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Kom daarom op tijd om lange wachtrijen te vermijden.
 • Plan je route: het park is groot en er zijn veel attracties en shows. Plan daarom van tevoren welke attracties je wilt bezoeken en in welke volgorde.
 • Neem voldoende eten en drinken mee: in het park zijn diverse eetgelegenheden, maar deze kunnen prijzig zijn. Neem daarom zelf voldoende eten en drinken mee.
 • Kleed je op het weer: het kan in Nederland wisselvallig weer zijn. Kleed je daarom op het weer en neem eventueel een paraplu of poncho mee.
 • Maak gebruik van de Efteling-app: met de officiële Efteling-app kun je onder andere de wachttijden van attracties bekijken en je route plannen.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten welke kaartjes er beschikbaar zijn en hoe je deze kunt kopen. Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar, afhankelijk van je wensen en behoeften. De prijzen variëren en er zijn verschillende kortingen en acties beschikbaar. Je kunt kaartjes kopen via de website van de Efteling, bij de kassa van het park of bij andere verkooppunten. Om optimaal te genieten van je dagje Efteling, is het belangrijk om op tijd te komen, je route te plannen en voldoende eten en drinken mee te nemen. Met deze tips ben je goed voorbereid op een geslaagd dagje Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling korting ANWB: bespaar op je dagje uit!.

Plaats een reactie