Kaartje voor de Efteling: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers van alle leeftijden. Een dagje Efteling is dan ook een geweldige ervaring voor jong en oud. Maar voordat je het park kunt betreden, heb je natuurlijk wel een kaartje nodig. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het kaartje voor de Efteling.

Kaartje voor de efteling

Soorten kaartjes

Er zijn verschillende soorten kaartjes verkrijgbaar voor de Efteling. Hieronder vind je een overzicht:

 • Dagkaart: met een dagkaart heb je toegang tot het park voor één dag.
 • Abonnement: met een abonnement kun je het hele jaar door onbeperkt naar de Efteling.
 • Arrangement: er zijn diverse arrangementen beschikbaar, zoals een overnachting in een Efteling-hotel inclusief toegang tot het park.
 • Evenementenkaartje: voor speciale evenementen, zoals de Winter Efteling, zijn aparte kaartjes verkrijgbaar.

Prijzen

De prijzen van de kaartjes voor de Efteling variëren afhankelijk van het type kaartje en de leeftijd van de bezoeker. Hieronder vind je een overzicht van de actuele prijzen:

 • Dagkaart volwassene (vanaf 13 jaar): € 45,-
 • Dagkaart kind (4 t/m 12 jaar): € 40,-
 • Abonnement volwassene: € 200,-
 • Abonnement kind: € 170,-
 • Arrangementen: prijzen variëren afhankelijk van het type arrangement en de periode waarin je wilt verblijven.
 • Evenementenkaartjes: prijzen variëren afhankelijk van het evenement.

Let op: de prijzen kunnen jaarlijks wijzigen. Check daarom altijd de actuele prijzen op de website van de Efteling.

Online bestellen

Je kunt kaartjes voor de Efteling online bestellen via de website van het park. Dit is de snelste en makkelijkste manier om aan kaartjes te komen. Bovendien krijg je bij online bestellingen vaak korting op de reguliere prijs. Je kunt de kaartjes vervolgens uitprinten of op je smartphone laten scannen bij de ingang van het park.

Aan de kassa kopen

Natuurlijk kun je ook kaartjes voor de Efteling aan de kassa kopen. Dit kan echter wel leiden tot lange wachtrijen, vooral op drukke dagen. Bovendien betaal je aan de kassa de reguliere prijs, zonder eventuele online korting. Wil je dus tijd en geld besparen, dan is online bestellen de beste optie.

Tips voor een goedkoop kaartje

Wil je graag naar de Efteling, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan een kaartje? Hieronder vind je enkele tips om goedkoper aan kaartjes te komen:

 • Koop je kaartjes online: zoals eerder genoemd, krijg je vaak korting op de reguliere prijs als je je kaartjes online bestelt.
 • Check acties en kortingscodes: regelmatig zijn er acties en kortingscodes beschikbaar waarmee je goedkoper aan kaartjes kunt komen. Houd hiervoor de website van de Efteling en andere kortingswebsites in de gaten.
 • Bezoek de Efteling buiten het hoogseizoen: in het hoogseizoen zijn de prijzen van de kaartjes hoger dan in het laagseizoen. Door buiten het hoogseizoen te gaan, kun je dus flink besparen op de kosten.
 • Combineer je bezoek met een overnachting: als je een arrangement boekt waarbij een overnachting in een Efteling-hotel is inbegrepen, ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je losse kaartjes koopt en zelf een hotel moet boeken.

Conclusie

Een dagje Efteling is een geweldige ervaring voor jong en oud. Om het park te betreden, heb je echter wel een kaartje nodig. Er zijn verschillende soorten kaartjes verkrijgbaar, met elk hun eigen prijs. Door je kaartjes online te bestellen en gebruik te maken van acties en kortingscodes, kun je flink besparen op de kosten. Wil je het hele jaar door naar de Efteling, dan is een abonnement een goede optie. Hopelijk heb je met dit artikel alle informatie die je nodig hebt om een kaartje voor de Efteling te kopen. Veel plezier in het park!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kaatsheuvel Efteling: Een magische wereld vol avontuur.

Plaats een reactie