Kaartje Efteling: Alles wat je moet weten over de toegang tot het pretpark

De Efteling is het grootste pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties, shows en entertainment voor jong en oud. Maar voordat je kunt genieten van al het plezier dat de Efteling te bieden heeft, moet je eerst een kaartje kopen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het kopen van een kaartje Efteling.

Kaartje efteling

Soorten kaartjes Efteling

Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar voor de Efteling, afhankelijk van je wensen en behoeften. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende kaartjes:

 • Dagkaart: Met een dagkaart heb je toegang tot de Efteling voor één dag. Deze kaartjes zijn beschikbaar voor volwassenen en kinderen.
 • Abonnement: Als je regelmatig naar de Efteling gaat, kan een abonnement een goede optie zijn. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en krijg je korting op eten, drinken en souvenirs.
 • Arrangementen: De Efteling biedt verschillende arrangementen aan, zoals een overnachting in een hotel in de buurt van het park of een dinerarrangement. Deze arrangementen zijn vaak inclusief toegang tot het park.
 • Combinatietickets: Als je ook andere attracties in de buurt wilt bezoeken, kun je kiezen voor een combinatieticket. Hiermee heb je toegang tot de Efteling en één of meerdere andere attracties, zoals de Beekse Bergen of het Rijksmuseum.

Prijzen kaartjes Efteling

De prijzen van kaartjes voor de Efteling variëren afhankelijk van het type kaartje en de leeftijd van de bezoeker. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor 2021:

 • Dagkaart volwassene: €45,-
 • Dagkaart kind (4 t/m 11 jaar): €41,-
 • Abonnement volwassene: €200,-
 • Abonnement kind (4 t/m 11 jaar): €180,-
 • Arrangementen: prijzen variëren afhankelijk van het arrangement
 • Combinatietickets: prijzen variëren afhankelijk van het type ticket en de attracties die je wilt bezoeken

Let op: de prijzen kunnen veranderen, dus controleer altijd de actuele prijzen voordat je een kaartje koopt.

Kaartjes kopen

Er zijn verschillende manieren om kaartjes voor de Efteling te kopen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende opties:

 • Online: Via de website van de Efteling kun je eenvoudig kaartjes kopen. Je kunt betalen met iDeal, creditcard of PayPal en de kaartjes worden per e-mail naar je gestuurd.
 • Aan de kassa: Je kunt ook kaartjes kopen bij de kassa van de Efteling. Houd er rekening mee dat het op drukke dagen lang kan duren voordat je aan de beurt bent.
 • Supermarkt: Bij sommige supermarkten kun je kaartjes kopen met korting. Houd er rekening mee dat deze kaartjes vaak alleen geldig zijn op bepaalde dagen en dat je ze niet kunt gebruiken in combinatie met andere kortingsacties.
 • Veiling: Op websites zoals Ticketveiling en Vakantieveilingen kun je soms kaartjes voor de Efteling winnen of kopen voor een lagere prijs. Houd er rekening mee dat je niet altijd zeker bent van toegang op de dag die je wilt bezoeken.

Handige tips

Als je een kaartje Efteling hebt gekocht, zijn er nog een aantal handige tips die je kunt gebruiken om het meeste uit je bezoek te halen:

 • Kom op tijd: De Efteling kan erg druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Kom daarom op tijd, zodat je zoveel mogelijk attracties kunt bezoeken.
 • Download de app: Met de Efteling-app kun je wachttijden bekijken, een plattegrond raadplegen en je eigen route plannen.
 • Neem eten en drinken mee: In de Efteling zijn veel eet- en drinkgelegenheden, maar deze kunnen erg duur zijn. Neem daarom je eigen eten en drinken mee.
 • Bezoek shows en entertainment: Naast attracties biedt de Efteling ook veel shows en entertainment. Bekijk het programma en plan je bezoek hierop.
 • Maak gebruik van FastPass: Met FastPass kun je de wachtrijen bij populaire attracties vermijden. Deze service is gratis, maar je moet wel een tijdslot reserveren via de Efteling-app.

Conclusie

Een kaartje Efteling is de toegang tot een dag vol plezier en avontuur. Er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar, afhankelijk van je wensen en behoeften. De prijzen variëren afhankelijk van het type kaartje en de leeftijd van de bezoeker. Je kunt kaartjes kopen via de website van de Efteling, aan de kassa, bij sommige supermarkten of via veilingwebsites. Als je eenmaal een kaartje hebt, zijn er nog een aantal handige tips die je kunt gebruiken om het meeste uit je bezoek te halen. Kom op tijd, download de app, neem eten en drinken mee, bezoek shows en entertainment en maak gebruik van FastPass. Met deze tips ben je goed voorbereid op een dag vol plezier in de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling drukte: hoe ga je om met de drukte in het populairste attractiepark van Nederland?.

Plaats een reactie