Kaarten Efteling: Alles wat je moet weten over het kopen van tickets voor de Efteling

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties, shows en entertainment voor alle leeftijden. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je kaarten kunt kopen en wat je kunt verwachten van je bezoek. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het kopen van kaarten voor de Efteling.

Kaarten efteling

Soorten kaarten Efteling

Er zijn verschillende soorten kaarten beschikbaar voor de Efteling, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties:

 • Dagkaarten: Met een dagkaart heb je toegang tot het park voor één dag. Deze kaarten zijn beschikbaar voor volwassenen en kinderen.
 • Abonnementen: Als je regelmatig de Efteling bezoekt, kan een abonnement een goede optie zijn. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en krijg je korting op eten, drinken en merchandise.
 • Arrangementen: De Efteling biedt verschillende arrangementen aan, zoals een overnachting in een van de hotels van het park of een combinatie met andere attracties in de omgeving.
 • Speciale kaarten: Er zijn ook speciale kaarten beschikbaar, zoals groepstickets, schoolreisjes en verjaardagsarrangementen.

Kaarten Efteling kopen

Er zijn verschillende manieren om kaarten voor de Efteling te kopen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 • Online: Je kunt kaarten voor de Efteling online kopen via de website van het park. Hier kun je ook abonnementen en arrangementen boeken.
 • Aan de kassa: Je kunt ook kaarten kopen aan de kassa van het park. Houd er rekening mee dat het op drukke dagen lang kan duren voordat je aan de beurt bent.
 • Bij de supermarkt: Sommige supermarkten bieden kaarten voor de Efteling aan met korting. Dit kan een goede optie zijn als je geld wilt besparen.
 • Tweedehands: Het is ook mogelijk om kaarten voor de Efteling tweedehands te kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Houd er wel rekening mee dat deze kaarten mogelijk niet geldig zijn of al gebruikt zijn.

Prijzen kaarten Efteling

De prijzen van kaarten voor de Efteling variëren afhankelijk van het type kaart en de leeftijd van de bezoeker. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor 2021:

 • Dagkaart volwassene: €45,-
 • Dagkaart kind (4 t/m 11 jaar): €41,-
 • Abonnement volwassene: €200,-
 • Abonnement kind (4 t/m 11 jaar): €170,-
 • Arrangementen: prijzen variëren afhankelijk van het type arrangement

Houd er rekening mee dat de prijzen van kaarten voor de Efteling regelmatig veranderen. Check daarom altijd de actuele prijzen voordat je kaarten koopt.

Praktische informatie

Als je kaarten hebt gekocht voor de Efteling, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je praktische informatie voor je bezoek:

 • Openingstijden: De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen. Check daarom altijd de actuele openingstijden voordat je het park bezoekt.
 • Parkeren: Als je met de auto naar de Efteling gaat, kun je parkeren op een van de parkeerterreinen van het park. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.
 • Eten en drinken: In de Efteling zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden te vinden. Houd er rekening mee dat de prijzen hier hoger liggen dan buiten het park.
 • Attracties: De Efteling biedt een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Houd er rekening mee dat sommige attracties een minimale lengte- of leeftijdseis hebben.
 • Veiligheid: De Efteling hecht veel waarde aan veiligheid en heeft daarom strenge veiligheidsmaatregelen. Volg altijd de instructies van het personeel op en houd je aan de veiligheidsvoorschriften.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je kaarten kunt kopen en wat je kunt verwachten van je bezoek. Er zijn verschillende soorten kaarten beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Je kunt kaarten kopen via de website van het park, aan de kassa, bij de supermarkt of tweedehands. Houd er rekening mee dat de prijzen van kaarten regelmatig veranderen. Als je kaarten hebt gekocht, is het belangrijk om praktische informatie te weten, zoals de openingstijden, parkeermogelijkheden en veiligheidsvoorschriften. Met deze informatie kun je optimaal genieten van je bezoek aan de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over De Efteling: Een magisch pretpark voor jong en oud.

Plaats een reactie