Kaart Efteling: alles wat je moet weten over de toegangskaarten voor het pretpark

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Een bezoek aan de Efteling is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Maar voordat je het park kunt betreden, heb je een kaartje nodig. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de kaart Efteling.

Kaart efteling

Soorten kaarten

Er zijn verschillende soorten kaarten verkrijgbaar voor de Efteling. Hieronder vind je een overzicht:

 • Dagkaart: met een dagkaart heb je één dag toegang tot het park. Deze kaart is geldig vanaf de openingstijd tot sluitingstijd.
 • Avondkaart: met een avondkaart heb je toegang tot het park vanaf 18:00 uur tot sluitingstijd. Deze kaart is alleen geldig op specifieke dagen.
 • Abonnement: met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park gedurende een jaar. Daarnaast krijg je korting op overnachtingen en in de restaurants en winkels in het park.
 • Combiticket: met een combiticket heb je toegang tot het park én de Efteling Golfbaan. Deze kaart is alleen geldig op specifieke dagen.

Prijzen

De prijzen van de kaarten voor de Efteling variëren per type kaart en per seizoen. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor 2021:

 • Dagkaart: €45,-
 • Avondkaart: €30,-
 • Abonnement: vanaf €19,- per maand
 • Combiticket: €70,-

Let op: de prijzen kunnen afwijken tijdens speciale evenementen en feestdagen.

Online bestellen

Je kunt de kaarten voor de Efteling online bestellen via de website van het park. Hier kun je ook de actuele prijzen en beschikbaarheid bekijken. Het voordeel van online bestellen is dat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa en dat je soms korting krijgt op de kaarten.

Openingstijden

De Efteling is het hele jaar geopend, met uitzondering van enkele dagen in januari en februari. De openingstijden variëren per seizoen. Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden voor 2021:

 • Januari en februari: gesloten
 • Maart t/m juni: 10:00 uur – 18:00 uur
 • Juli en augustus: 10:00 uur – 20:00 uur
 • September t/m december: 10:00 uur – 18:00 uur

Let op: de openingstijden kunnen afwijken tijdens speciale evenementen en feestdagen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op enkele veelgestelde vragen over de kaart Efteling:

Moet ik een kaartje kopen voor mijn baby?

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot de Efteling. Je hoeft dus geen kaartje te kopen voor je baby.

Kan ik mijn kaartje annuleren?

Je kunt je kaartje voor de Efteling niet annuleren. Wel kun je het kaartje overdragen aan iemand anders.

Kan ik mijn kaartje omruilen voor een andere dag?

Je kunt je kaartje voor de Efteling niet omruilen voor een andere dag. Wel kun je een nieuwe kaartje kopen voor de gewenste dag.

Kan ik mijn kaartje laten scannen vanaf mijn telefoon?

Ja, je kunt je kaartje voor de Efteling laten scannen vanaf je telefoon. Zorg er wel voor dat de barcode goed zichtbaar is.

Conclusie

De kaart Efteling is de toegangskaart voor het grootste pretpark van Nederland. Er zijn verschillende soorten kaarten verkrijgbaar, zoals de dagkaart, avondkaart, abonnement en combiticket. De prijzen variëren per type kaart en per seizoen. Je kunt de kaarten online bestellen via de website van het park. De Efteling is het hele jaar geopend, met uitzondering van enkele dagen in januari en februari. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot het park. Heb je nog vragen over de kaart Efteling? Kijk dan op de website van het park of neem contact op met de klantenservice.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Toegangsprijs Efteling: Wat kost een dagje uit in het bekendste pretpark van Nederland?.

Plaats een reactie