Is de Efteling weer open?

Na maanden van sluiting vanwege de coronapandemie, is de Efteling eindelijk weer open voor bezoekers. Op 19 mei 2021 opende het pretpark haar deuren weer voor het publiek. Dit is goed nieuws voor alle fans van de Efteling die al maandenlang uitkeken naar een dagje uit in het sprookjesachtige park.

Is de efteling weer open

Maatregelen in de Efteling

Natuurlijk zijn er wel de nodige maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de Efteling veilig verloopt. Zo is het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het park aanwezig mag zijn beperkt en moeten bezoekers vooraf een ticket reserveren. Ook geldt er een verplichte mondkapjesplicht in overdekte ruimtes en attracties.

Daarnaast zijn er extra hygiënemaatregelen getroffen, zoals het regelmatig schoonmaken van attracties en het plaatsen van desinfectiezuilen op verschillende plekken in het park. Ook wordt er extra aandacht besteed aan het voorkomen van drukte en het waarborgen van de anderhalve meter afstand tussen bezoekers.

Attracties en shows

De meeste attracties en shows zijn weer geopend voor bezoekers. Wel kan het zijn dat er beperkingen gelden, bijvoorbeeld in het aantal personen dat tegelijkertijd in een attractie mag of in de duur van een show. Ook kan het zijn dat sommige attracties tijdelijk gesloten zijn vanwege onderhoud of technische problemen.

Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd in een attractie of show aanwezig zijn, werkt de Efteling met een reserveringssysteem. Bezoekers kunnen vooraf aangeven welke attracties en shows ze willen bezoeken en op welk tijdstip. Zo kan de Efteling ervoor zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in een attractie of show aanwezig zijn.

Restaurants en winkels

Ook de restaurants en winkels in de Efteling zijn weer geopend voor bezoekers. Wel gelden ook hier de nodige maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje bij het bestellen en afhalen van eten en drinken. Daarnaast zijn er extra hygiënemaatregelen getroffen, zoals het regelmatig schoonmaken van tafels en stoelen.

Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd in een restaurant of winkel aanwezig zijn, werkt de Efteling ook hier met een reserveringssysteem. Bezoekers kunnen vooraf aangeven op welk tijdstip ze willen eten of winkelen, zodat de Efteling ervoor kan zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in een restaurant of winkel aanwezig zijn.

Conclusie

Al met al is de Efteling weer open en kunnen bezoekers weer genieten van alle attracties, shows, restaurants en winkels in het park. Wel gelden er de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de Efteling veilig verloopt. Door het reserveringssysteem en de extra hygiënemaatregelen kan de Efteling ervoor zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in het park aanwezig zijn en dat de anderhalve meter afstand tussen bezoekers gewaarborgd blijft.

Ben jij ook zo blij dat de Efteling weer open is? Reserveer dan snel je ticket en geniet van een sprookjesachtige dag in het mooiste pretpark van Nederland!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Openingsuren Efteling: Alles wat je moet weten.

Plaats een reactie