Is de Efteling open?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Veel mensen vragen zich af of de Efteling momenteel open is, gezien de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus. In dit artikel zullen we de huidige status van de Efteling bespreken en wat je kunt verwachten als je besluit om het park te bezoeken.

Is de efteling open

De huidige status van de Efteling

Op dit moment is de Efteling open voor bezoekers. Het park heeft echter wel enkele maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Zo is het verplicht om vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren. Hierdoor kan het park het aantal bezoekers reguleren en drukte vermijden.

Daarnaast zijn er diverse hygiënemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfectiezuilen en het regelmatig schoonmaken van attracties en andere faciliteiten. Ook wordt er van bezoekers verwacht dat zij anderhalve meter afstand houden van elkaar en van medewerkers.

Wat kun je verwachten als je de Efteling bezoekt?

Als je besluit om de Efteling te bezoeken, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het dus verplicht om vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren. Hierdoor kun je niet zomaar op de dag zelf besluiten om naar het park te gaan.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat sommige attracties gesloten kunnen zijn vanwege de maatregelen. Het park heeft echter wel gezorgd voor voldoende alternatieven, zodat er nog steeds genoeg te beleven valt. Ook zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden geopend, waarbij rekening wordt gehouden met de anderhalve meter afstand.

Verder is het goed om te weten dat het dragen van een mondkapje niet verplicht is in de Efteling. Wel wordt het aangeraden om een mondkapje bij je te hebben voor situaties waarin het lastig is om anderhalve meter afstand te houden, zoals in wachtrijen.

Conclusie

De Efteling is op dit moment geopend voor bezoekers, maar heeft wel enkele maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Zo is het verplicht om vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren, en wordt er van bezoekers verwacht dat zij anderhalve meter afstand houden van elkaar en van medewerkers. Als je besluit om de Efteling te bezoeken, is het dus belangrijk om je goed voor te bereiden en rekening te houden met de geldende maatregelen.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Winter Efteling 2021.

Plaats een reactie